Noi detalii: S-au sinucis când ornau bradul. S-a întâmplat ceva îngrozitor între timp
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Noi detalii: S-au sinucis când ornau bradul. S-a întâmplat ceva îngrozitor între timp

GALERIE
maleon
  • maleon
- +

Varianta unei mâini criminale sau a unei premeditări a sinuciderilor în cazul soţilor Maleon sunt acum excluse. Noi elemente din cadrul anchetei, pe care „Ziarul de Iaşi“ vi le prezintă astăzi în exclusivitate, vin să adâncească şi mai mult misterul tragediei, dar aduc şi unele clarificări. Cei doi soţi erau în haine de casă, beau vin şi ornau brăduţul în Ajun, când ceva a intervenit între ei. Amândoi aveau alcoolemii apreciabile, de 1,7 el şi de 2,4 ea, nefiind cunoscuţi nici de cei mai apropiaţi prieteni ca băutori. Un amănunt posibil relevant: soţia pierduse recent o sarcină aşteptată de ani buni, familia de 42 şi 38 de ani neavând copii.

Anchetatorii care cercetează bizara moarte a soţilor Bogdan şi Anda Elena Maleon au exclus în totalitate varianta ca o persoană străină să fi intrat în casa lor şi să-i fi omorât pe cei doi. Prima variantă a acestora, una susţinută de probele medicilor legişti, ar fi o dublă sinucidere, însă, cel puţin la nivel teoretic, nu este încă eliminată total din calcul nici ipoteza ca femeia să fi fost strangulată de către soţ, care apoi s-ar fi sinucis.

Beau vin şi aranjau bradul

În urma cercetărilor făcute până în prezent, a reieşit că soţii Maleon se aflau amândoi duminică seara, în Ajulul Crăciunului, acasă, servind vin şi aranjând pomul de Crăciun, în livingul casei lor cu etaj din Moara de Vânt. În acest sens, anchetatorii au găsit globuri şi de­coraţiuni aşezate lângă pomul de Crăciun, care urmau să fie puse în brad, unele fiind deja aranjate în pom. În acele momente, după cum bănuiesc anchetatorii, s-a întâmplat ceva, un lucru care ar fi aprins discuţiile dintre cei doi, foarte probabil şi pe fondul consumului de alcool, consum mare la acel mo­ment (1,7 la mie concentraţie în sânge la el, 2,4 la ea), cu care este probabil că cei doi nu erau obiş­nuiţi. Cert este că femeia ar fi plecat la un moment dat din living, şi s-ar fi spânzurat în mansardă, cu o curea feminină, de o grindă. Aceste lucruri este posibil să se fi petrecut mai aproape de miezul nopţii, şi nu spre dimineaţă, cum s-a stabilit până acum în mod preliminar. După o perioadă neprecizată de timp, care ar putea fi şi de două sau chiar trei ore, bărbatul, care nu poate fi exclus că ar fi putut adormi între timp, ar fi sesizat dispariţia ei şi a început să o caute prin casă, găsind-o în partea de sus a acesteia. An­chetatorii presupun că acesta ar fi dat apoi jos corpul din ştreang şi l-ar fi aşezat pe podea, cu faţa în sus. În acele clipe, cel mai probabil dezorientat şi şocat, acesta ar fi aruncat cureaua pe scările care asi­gurau accesul în mansardă. Obiec­tul a fost găsit de către anchetatori la baza scării.

Alcoolemii mari

Acesta şi-ar fi luat apoi o curea bărbătească, a urcat şi el la man­sardă şi s-a spânzurat de mânerul unei ferestre. Anchetatorii mai spun că cei doi erau îmbrăcaţi cu haine de casă. Totodată, medicii legişti au descoperit ieri la citirea analizelor o cantitate apreciablă de alcool în sângele soţilor Bogdan şi Anda Elena Maleon, alcool care ar fi fost ingerat înainte de deces. În urma necropsiei preliminare realizate de către medicii legişti, a reieşit că Anda Elena avea o alcoolemie de 2,40 mg/l alcool pur în sânge, iar Bogdan, de 1,70 mg/l alcool pur în sânge. De asemenea, anchetatorii au concluzionat că cele două pahare găsite pe o masă din casă au fost folosite de către soţii Maelon pentru a bea vin ambalat în pungi de vrac cartonate. Cantitatea de vin consumată este apreciabilă, mai ales pentru o femeie care nu este obişnuită cu alcoolul.

Pierduse recent o sarcină

De asemenea, cei care fac cercetările în acest caz au mai aflat că femeia pierduse o sarcină în cursul acestui an, iar acest lucru a făcut-o să treacă printr-o depresie, fapt care ar putea constitui mobilul sinuciderii, nefiind exclusă şi o discuţie în seara tragediei pe această temă. În prezent, o parte din misterul acestei tragedii ar putea fi risipit prin expertiza informatică a telefoanelor şi adresele de e-mail ale celor doi, lucruri care au fost deja cerute în cadrul acestui dosar penal.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.