Entuziasm, adrenalină și cai-putere la aniversarea a 25 de ani a Tester Grup

duminică, 11 noiembrie 2018, 16:33
3 MIN
 Entuziasm, adrenalină și cai-putere la aniversarea a 25 de ani a Tester Grup

Weekend-ul trecut s-a desfășurat la Iași Campionatul Național de Off Road – Cupa „Tester Grup 25 de Ani”. Evenimentul sportiv – etapa națională de 4×4, a fost organizat de Asociația ADVENTURE 4X4 IAȘI, iar spectacolul a fost completat de modelele SUV și offroad de la Casa Auto.

Platoul Păun, comuna Bârnova a devenit neîncăpător de sâmbătă, 10 noiembrie, și până duminică, 11 noiembrie pentru toți pasionații de adrenalină. „Amfiteatrul natural” de testare și împrejurimile au fost invadate de echipajele de concurs din etapa a VII-a a Campionatul Național de Offroad, iar drumurile forestiere și offroad din jur cu modele de la Casa Auto care și-au testat capabilitățile de SUV.

Ieșeni – și nu numai – au răspuns pozitiv la provocarea lansată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Tester Grup. Participanții au realizat sute de test-drive-uri cu SUV-uri de la 13 mărci puse la dispoziție de Casa Auto.
Modelele disponibile la test drive au fost: Mercedes-Benz X class, GLE, GLC și GLA, Land Rover Discovery și Discovery Sport, Velar, Range Rover Sport, Jaguar E-Pace și F-Pace, Peugeot 3008, Honda CR-V și HR-V, Mitsubishi L 200, Nissan Navarra, Dacia Duster, Opel Grandlandși Crossland, Mazda CX-5 și CX-3, Renault Kadjar, Citroen C3 Aircrossși C4 Cactus, dar și Hyundai Tucson.

Un punct important al evenimentului l-a reprezentat proba superspecială de TRIAL din etapa națională a Campionatului de Offroad care s-a desfășurat sâmbătă. Participanți din toată țara au încercat să scoată cel mai scurt timp pentru parcurgea traseului de la „amfiteatrul natural” al platoului Păun. Unele echipaje au rezistat mai bine trecutului prin apă, altele au făcut spectatorii să stea cu sufletul la gură și să îi încurajeze atunci când au abordat obstacolele amfiteatrului.
Duminică s-au decernat premiile competiției, iar pasionații au continuat testdrive-urile auto pe trasee off road și on road. Spectacolul asigurat de mașinile de la Casa Auto a fost completat de concertul în aer liber al celor de la Shukar Nation.
Off Road-ul este un sport 4×4 de o spectaculozitate extraordinară, ce angrenează atât agilitatea șoferului, cunoștințele despre mașini, dar mai ales iubirea pentru natură și aventură. La Iași, un club de pasionați ai ”baletului pe 4 roți” – Clubul Adventure 4×4 Iași, a strâns întreaga comunitate în jurul acestui sport și a readus în regiuneetapa de campionat numită în acest an ”Tester Grup 25 de Ani”.

Tester Grup, la aniversarea primilor 25 de ani de existență, s-a alăturat competiției sportive cu o componentă antrenantă, oferind șansa tuturor pasionaților să testezetimp de două zile modele 4×4 de la 13 mărci auto, în condiții de off road și nu numai.

Organizarea competiției 4×4 la Iași a fost posibilă prin autoritatea unui club sportiv afiliat la Federația Română de Automobilism Sportiv,dar și prin disponibilitatea membrilor de a-și aloca energia, timpul și resursele materiale într-un astfel de proiect. Aceste competiții nu se pot ține fără sprijinul autorităților: naționale (F.R.A.S., M.T.S., C.N.O.R.) și locale (Romsilva, Mediu, I.S.U., Jandarmerie, U.P.U., primării, poliție rutieră) și contribuția financiară și logistică a partenerilor și a sponsorilor.

 

Comentarii