Expoziţie nouă la Grădina Botanică: plante exotice de o frumuseţe aparte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Expoziţie nouă la Grădina Botanică: plante exotice de o frumuseţe aparte

GALERIE
azalee-camelii-1
  • azalee-camelii-1
- +

De mâine vor fi expuse şi vor putea fi văzute specii şi soiuri de azalee şi camelii, dar şi mai multe exemplare de plante care provin din zone subtropicale şi tropicale.

Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, organizează mâine, în compartimentele noi ale Com­plexului de sere, vernisajul unei expoziţii de plante exotice, care va putea fi vizitată zilnic. La aceasta vor fi expuse specii şi soiuri de azalee şi camelii, dar şi mai multe exemplare de plante care provin din zone subtropicale şi tropicale.

„În cadrul acestei ediţii, printre exemplarele de plante se vor remarca şi animale cu valoare simbolică, realizate cu multă imaginaţie de perso­nalul grădinii botanice, într-o formă de artă topiară reinterpretată. Astfel, printre aranjamentele florale se va remarca cocorul, considerat imagine fi­gurativă care dă viaţă hârtiei în formă origami“, au precizat reprezentanţii grădinii. Totodată, aceştia au mai precizat că vor fi observate specii de plante cu nume de inspiraţie avifaunistică - floarea cocor, flamingo, păun şi pasărea paradisului.

„Celelalte zooforme caracteristice zonelor biogeografice de origine pentru diferite specii de plante exotice au fost realizate din flori, fructe, seminţe, resturi de plante uscate sau din diferite esenţe de lemn. În zone subtropicale cu specii de crotoni, ferigi, palmieri, begonii şi orhidee vor fi fluturi, în zonele aride se vor găsi reptile printre plante suculente precum agave, aloe şi euforbii, iar broaştele ţestoase şi vulturii se vor remarca în zone de deşert cu variate forme de cactuşi“, au precizat reprezentanţii grădinii. La vernisaj vor fi expuse lucrări realizate de 46 de artişti din toată ţara, dar şi din Galway, Irlanda, iar poetul George Pîrîu va recita din creaţiile personale. Expoziţia va fi deschisă zilnic, între orele 9.00 şi 16.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 5 lei, 3 lei pentru grupuri organizate, fotografiatul fiind permis fără taxe suplimentare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.