Expoziţie nouă la Grădina Botanică: plante exotice de o frumuseţe aparte

vineri, 02 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Expoziţie nouă la Grădina Botanică: plante exotice de o frumuseţe aparte

De mâine vor fi expuse şi vor putea fi văzute specii şi soiuri de azalee şi camelii, dar şi mai multe exemplare de plante care provin din zone subtropicale şi tropicale.

Grădina Botanică „Anastasie Fătu“, a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, organizează mâine, în compartimentele noi ale Com­plexului de sere, vernisajul unei expoziţii de plante exotice, care va putea fi vizitată zilnic. La aceasta vor fi expuse specii şi soiuri de azalee şi camelii, dar şi mai multe exemplare de plante care provin din zone subtropicale şi tropicale.

„În cadrul acestei ediţii, printre exemplarele de plante se vor remarca şi animale cu valoare simbolică, realizate cu multă imaginaţie de perso­nalul grădinii botanice, într-o formă de artă topiară reinterpretată. Astfel, printre aranjamentele florale se va remarca cocorul, considerat imagine fi­gurativă care dă viaţă hârtiei în formă origami“, au precizat reprezentanţii grădinii. Totodată, aceştia au mai precizat că vor fi observate specii de plante cu nume de inspiraţie avifaunistică – floarea cocor, flamingo, păun şi pasărea paradisului.

„Celelalte zooforme caracteristice zonelor biogeografice de origine pentru diferite specii de plante exotice au fost realizate din flori, fructe, seminţe, resturi de plante uscate sau din diferite esenţe de lemn. În zone subtropicale cu specii de crotoni, ferigi, palmieri, begonii şi orhidee vor fi fluturi, în zonele aride se vor găsi reptile printre plante suculente precum agave, aloe şi euforbii, iar broaştele ţestoase şi vulturii se vor remarca în zone de deşert cu variate forme de cactuşi“, au precizat reprezentanţii grădinii. La vernisaj vor fi expuse lucrări realizate de 46 de artişti din toată ţara, dar şi din Galway, Irlanda, iar poetul George Pîrîu va recita din creaţiile personale. Expoziţia va fi deschisă zilnic, între orele 9.00 şi 16.00, preţul unui bilet de intrare fiind de 5 lei, 3 lei pentru grupuri organizate, fotografiatul fiind permis fără taxe suplimentare. 

 

 

Comentarii