FOTO: Patronul BZI, printre cei patru reținuți în urma audierilor de la DIICOT

marți, 27 aprilie 2021, 07:25
1 MIN
 FOTO: Patronul BZI, printre cei patru reținuți în urma audierilor de la DIICOT

Patronul publicației Bună Ziua Iași (BZI), Claudiu Asimionesei, a fost reținut noaptea trecută în urma audierilor de la DIICOT în cazul vânzării apartamentelor din imobilul de pe Sărărie ridicat pe un teren concesionat în mod fraudulos de Primărie. Printre reținuți se numără și fostul arhitect al municipiului Iași, Alexandru Mustiață.

Claudiu Asimionesei, fiul lui Ghiocel Asimionesei, patronul informal al publicației BZI, a așteptat luni, 26 aprilie, ore bune să intre la audieri la DIICOT. Alături de el a fost soția sa. La audieri a intrat abia pe la ora 22:00 și a stat până târziu în noapte, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore.

În acest dosar, Claudiu Asimionesei are calitatea de inculpat. El a fost cel care s-a ocupat de vânzarea apartamentelor din blocul ridicat în Sărărie pe terenul concesionat de Primărie în condiții suspecte.

Tatăl său, Ghiocel Asimionesei, a evitat să semneze documente oficiale în această afacere oneroasă, acționând doar prin interpuși.

Până la ora redactării acestei știri, patru persoane erau reținute în dosar: patronul BZI, Claudiu Asimionesei, fostul arhitect al orașului, Alexandru Mustiață, notarul Răzvan Ionuț Costin și inspectorul de la Serviciul GIS Cadastru, Victor Gavriluță. Acesta din urmă este unul dintre angajații vechi ai Primăriei.

Alte șapte persoane, printre care și fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, erau puse sub control judiciar.

Comentarii