Furt incredibil, de aproape 2 milioane de euro, la Berlin. Banda ieşeanului implicat a folosit două camioane

Ion Postolache a fost „predat” judiciar de Curtea de Apel Iaşi autorităţilor germane, spre judecare şi condamnare.

sâmbătă, 13 noiembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Furt incredibil, de aproape 2 milioane de euro, la Berlin. Banda ieşeanului implicat a folosit două camioane

Autorităţile judiciare şi-au luat mâna de pe un cetăţean moldo-român cu domiciliul în zonă. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis cererea făcută de Parchetul Darmstadt şi şi-au dat consimţământul ca Ion Postolache să fie urmărit penal, judecat sau închis în Germania. 

El fusese arestat în urma unui mandat european emis de Judecătoria Tiergarten, fiind acuzat de furt grav în bandă comis în scop comercial, dar şi comerţ cu obiecte neimpozitate. În prima jumătate a anului trecut, Postolache făcea parte dintr-un grup infracţional de 14 membri asociaţi în vederea comiterii de tâlhării şi furturi în zona oraşului Berlin. Marea lovitură a fost dată în perioada 23-26 ianuarie, când hoţii au spart tocmai depozitul cu obiecte delicte al Oficiului Vamal principal din Berlin.

Ei au intrat prin escaladare şi efracţie furând bunuri în valoare de aproximativ 2 milioane euro. Printre acestea, s-au numărat 260.000 de pachete de ţigări neimpozitate şi peste 8 tone de tutun de pipă. Bunurile furate, cântărind în total aproximativ 12 tone, au fost încărcate în două camioane de mare tonaj închiriate din timp şi ascunse apoi în mai multe spaţii de depozitare situate în apropiere, depozitele fiind şi ele închiriate în prealabil.

Hoţii au aşteptat apoi ca lucrurile să se mai liniştească. Abia pe 1 aprilie au încercat să vândă tutunul, la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei, fiind însă depistaţi de organele de anchetă germane. Postolache a fost identificat în baza probelor ADN prelevate de la locul faptei. 

Comentarii