Jadarmii ieşeni anunţă că îşi vor spori verificările pe linia respectării măsurilor de siguranţă sanitară

vineri, 23 aprilie 2021, 14:54
2 MIN
 Jadarmii ieşeni anunţă că îşi vor spori verificările pe linia respectării măsurilor de siguranţă sanitară

Jandarmii ieşeni anunţă într-un comunicat de presă că în perioadă următoare vor intensifica verificările pe linia respectării măsurilor de siguranţă sanitară. Mai multe echipaje vor fi în apropierea bisericilor cu ocazia Floriilor.  

“În perioada 23 – 29 aprilie 2021, mai multe echipaje jandarmi ieşeni vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum şi însoţirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, conform solicitărilor.  În ziua de Florii, echipajele de jandarmi vor avea în vedere zona lăcaşelor de cult din Iaşi, Paşcani, Hârlău, Tg. Frumos şi Răducăneni, unde în fiecare an participă un număr mai mare de credincioşi.

Se continuă activităţile în cooperare cu Poliţia, în sistem mixt, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. De asemenea, se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice la manifestările sportive ce se vor derula în această perioadă. Avându-se în vedere măsurile luate la nivel naţional pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, competiţiile vor avea loc fără spectatori.

Pe timpul misiunilor, jandarmii ieşeni vor acţiona pentru informarea, îndrumarea şi verificarea cetăţenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii publice, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, jandarmii vor interveni în vederea luării măsurilor legale.

Jandarmeria Iaşi recomandă cetăţenilor să respecte regulile de autoprotecţie sanitară, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu provoace şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.  Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112. COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL”, se arată într-un comunicat de presă.

Comentarii