Nu se va face parcare subterană in faţa Teatrului Naţional. Lucrările pe esplanadă încep la jumătatea lunii

vineri, 10 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Nu se va face parcare subterană in faţa Teatrului Naţional. Lucrările pe esplanadă încep la jumătatea lunii

Lucrările la parcul din faţa Teatrului Naţional vor începe în a doua jumătate a lunii iunie. Iniţial, aşa cum se anunţase în luna mai, şantierul trebuia deja deschis. Contactat ieri pe această temă, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, a precizat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, dar acestea vor începe efectiv săptămâna viitoare. 

 

Buraga a susţinut că, în această perioadă, sunt stabilite detaliile şi graficele de execuţie care trebuie puse în concordanţă cu supravegherea lor de către arheologici, având în vedere amplasarea parcului şi însemnătatea istorică a zonei.

„Lucrările vor începe după 15 iunie”, a asigurat Buraga. Proiectul ar urma să fie implementat până cel târziu în iunie 2023 şi nu implică amenajarea unei parcări subterane, aşa cum era prevăzut în proiectul iniţial. În acelaşi timp, va fi păstrată vegetaţia înaltă spre str. I.C. Brătianu şi, respectiv, spre sediul Primăriei şi hotelul Mitropoliei. Ideea reabilitării parcului datează de aproape 15 ani, dar proiectul inţial, care prevedea parcarea, a stârnit controverse în spaţiul public.

După renunţarea la această componentă, Primăria a refăcut documentaţia. Ulterior, în noiembrie 2020, a fost lansată licitaţia de execuţia care a fost adjudecată, iniţial, de firma Grup Construcţii Est, dar Conest a contestat procedura şi a avut câştig de cauză în instanţă. Astfel, în august 2021, municipalitatea a semnat contractul de lucrări cu Conest pentru suma de 15,4 milioane lei. Lucrările încep cu întârziere faţă de momentul semnării contractului întrucât, potrivit Primăriei, au fost dezbătute mai multe variante de reabilitare din punct de vedere arhitectural. 

Comentarii