Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii de la Coarnele Caprei a făcut zeci de victime şi la Timişoara

GALERIE
frati
  • frati
- +

Zeci de adulţi şi copii s-au intoxicat cu fosfură de aluminiu, trei dintre ei pierzându-şi viaţa anul trecut

 

Pesticidul extrem de toxic care a dus la decesul celor doi copii din Coarnele Caprei, este fosfura de aluminiu, intoxicaţia fiind produsă pe cale respiratorie. Fosfura de aluminiu eliberează gaz de fosfură atunci când intră în contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind extrem de toxic şi mortal atât pentru oameni cât şi pentru animale. Conform resurselor de specialitate, efectele toxice pe care substanţa le are afectează inima, plămânii, ficatul, rinichii, ducând la tulburări de ritm cardiac, acidoză şi edem pulmonar, afectând practic toate organele. De asemenea, intoxicaţia cu fosfat de aluminiu are o mortalitate extrem de ridicată între 30 şi 100%, fiind destinat combaterii rozătoarelor şi dăunătorilor cerealelor depozitate. Aceeaşi substanţă a fost responsabilă în luna noiembrie a anului trecut pentru intoxicarea a zeci de adulţi şi copii din Timişoara, firma de deratizare folosind o substanţă foarte toxică, în formă de tablete rotunde, care avea în compoziţie un procent de 56% fosfură de aluminiu. Atunci, doi copii şi mama unuia dintre ei s-au stins din viaţă, insecticidul fiind extrem de toxic.

Cei doi copii de la Coarnele Caprei, unul în vârstă de un an şi jumătate şi fratele său în vârstă de trei ani, s-au stins din viaţă în cursul zilei de sâmbătă, presupunerea iniţială fiind că decesul a survenit după ce au mâncat în cursul zilei de vineri câţiva struguri, după spusele mamei. Însă, în urma necropsiei, la niciunul dintre copii nu s-au găsit urme că ar fi consumat struguri. Ulterior, reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Iaşi au precizat că este vorba despre o intoxicaţie pe cale inhalatorie, cu o substanţă de o toxicitate foarte mare, în stomacul unuia dintre copii fiind găsită o substanţă rozalie, care nu putea fi o substanţă pentru stropit via, substanţele folosite în acest scop având toxicitate foarte slabă, care nu duc la deces.

Citește și: Cei doi frățiori au murit în urma unei greșeli fatale făcute de mama lor: au inhalat vapori de otravă de șobolani

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri