Politehnica Iaşi are antrenor

marți, 11 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Politehnica Iaşi are antrenor

 

 Mihai Teja a semnat ieri un contract pe un an cu echipa ieşeană, urmând a câştiga 5.000 de euro net lunar. Tehnicianul a spus că va pleca dacă promisiunile primarului Chirica de rezolvare a  problemelor financiare nu se vor concretiza

 

Politehnica Iaşi are un nou antrenor. Mihai Teja a semnat ieri un contract pe un an cu echipa ieşeană, perioadă în care va avea un salariu de 5.000 de euro lunar, cu 1.000 mai puţin decât predecesorul său, Flavius Stoican. Ca urmare a problemelor serioase cu care se confruntă clubul, cu datorii de 1,7 milioane euro, foarte puţini jucători şi un buget neclar pentru sezonul viitor, obiectivul antrenorului pentru sezonul viitor este evitarea retrogradării din Liga I.

Preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, l-a prezentat pe Teja ieri după amiază, într-o conferinţă de presă: “Mihai Teja este noul antrenor al Politehnicii. El va trebui să preia munca lui Flavius Stoican, căruia îi mulţumim pentru ce a făcut în ultimii doi ani, şi să o ducă pe noi culmi ale performanţei. În numirea noului antrenor am ţinut cont şi de preferinţele suporterilor. Performanţa nu se poate realiza fără stabilitate financiară şi infrastructură. Înainte de semnarea contractului, împreună cu domnul Teja am discutat cu domnul primar Chirica. Ni s-a promis că anul acesta Primăria se va implica pe ambele direcţii”.

Teja, care a mulţumit suporterilor, lui Ambrosie şi lui Chirica pentru susţinere, a declarat: “Vreau ca echipa de fotbal a Iaşului să se ridice la nivelul acestui oraş mare şi frumos. Domnul primar ne-a garantat şi asigurat sprijinul. Cu un oraş în spate şi cuvântul domnului primar că va fi alături de noi cred că putem depăşi problemele financiare şi de infrastructură pe care le avem. Am înţeles că sunt datorii mari, că lotul mai cuprinde 7-8 jucători. Baza sportivă nu e cea mai bună din Liga I sau chiar Liga II. Ne trebuie terenuri de antrenament mult mai bune, ne trebuie 12-15 jucători. Am înţeles de la Flavius, cu care am discutat, că există libertate în a aduce jucători. Pe cei actuali îi cunosc, cu Frăsinescu am lucrat în Azerbaijan, iar cu Mihalache la Astra. Faptul că aici e un proiect nou m-a atras cel mai mult”. Antrenorul a confirmat că va veni la Iaşi cu un antrenor secund şi un preparator fizic, plus un analist video, numele acestora urmând a fi anunţate în această săptămână. Benone Dohot va rămâne antrenor de portari, iar fostul “secund” Adrian Kerezsy va activa în cadrul clubului. Teja şi-a luat şi măsuri de precauţie în cazul în care promisiunile de rezolvare a problemelor serioase cu care se confruntă clubul nu se vor rezolva: “N-am fixat o dată limită până când trebuie rezolvate problemele. Mi-aş dori ca terenurile de antrenament să arate bine când ne întoarcem din cantonament şi să nu apară probleme financiare. Dacă nu se concretizează sprijinul promis, voi pleca. Există o convenţie în acest sens. Eu sper să nu ajungem acolo, suntem oameni maturi, cred în cei care mi-au promis că lucrurile vor fi în regulă”.

Ambrosie a anunţat că în această săptămână se va clarifica şi situaţia departamentului de scouting şi a directorului sportiv. Politehnica se va reuni lunea viitoare şi va pleca în Turcia, în cantonament, pe 24 iunie, unde va sta până pe 5 iulie, cu nouă zile înaintea startului viitorului sezon.

 

 

Mihai Teja

* născut pe 22 septembrie 1978, la Bucureşti

* absolvent al Şcolii de la Coverciano (Italia).

* a  jucat fotbal doar la nivel juvenil, la Steaua.

* a antrenat la juniori, la Dinamo. Începând cu 2 006 a fost antrenor secund la FC Vaslui (cu Mircea Rednic antrenor principal), Dinamo Bucureşti (Rednic), FCSB (Marius Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi), Khazar Lankaran (Rednic), Petrolul Ploieşti (Rednic), Standard Liège (Rednic), Astra Giurgiu (Daniel Isăilă).

* a fost antrenor principal la U Cluj (2013-2014, 2015-2016), România under 21 (noiembrie 2014 – ianuarie 2015), Dinamo (ianuarie – martie 2015), Pandurii Târgu Jiu (iulie – august 2017), Gaz Metan Mediaş (iulie – decembrie 2018), FCSB (decembrie 2018 – mai 2019).

 

Comentarii