Primul mare brand care renunţă la colaborarea cu Buhnici, după derapajul sexist

miercuri, 20 iulie 2022, 15:15
2 MIN
 Primul mare brand care renunţă la colaborarea cu Buhnici, după derapajul sexist

BCR este prima mare companie care anunţă că renunţă la colaborarea cu influencerul George Buhnici, după ce afirmaţiile făcute de vloggerul George Buhnici privind „vergeturile” femeilor de pe plaja de la festivalul Neversea au declanşat o dezbatere aprinsă în societate şi au atras critici vehemente atât din partea societăţii civile, organizaţiilor pentru promovarea drepturilor femeilor, mediului privat şi, rezervat, a sferei politice.

 „Situaţia din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noştri, George Buhnici, ne-a pus în poziţia de a reacţiona la acest derapaj. Am respins şi vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism şi discriminare în limbajul public. Totuşi, am crezut şi credem în a doua şansă, nu în execuţii sumare, în piaţa publică. Continuăm să credem că orice greşeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greşit. Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului. Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă, implicită sau explicită”, anunţat BCR.

Reamintim că prima reacţie a BCR la acest derapaj a fost „Nu vom comenta subiectul. Mulţumim de înţelegere”, după cum a scris Libertatea. Ulterior, reprezentanţii BCR au mai transmis o reacţie, tot fără a se delimita de George Buhnici. „Este adevărat că oricine poate greşi, dar la fel de adevărat este că, în orice greşeală, cu toţii putem realiza impactul, exprima scuze şi remuşcări sincere”, scriau reprezentanţii băncii într-un comunicat public.

BCR este unul dintre principalii colaboratori ai vloggerului George Buhnici. Buhnici a promovat în ultimele luni aplicaţia de banking inteligent George by BCR atât în cadrul podcastului, cât şi pe contul său de Instagram.

Alte firme care, în mod explicit, îşi fac reclamă prin intermediul lui Buhnici sunt şi mari firme de streaming video (Disney Plus) sau tehnologie şi comunicaţii (Huawei), potrivit Libertatea.

Comentarii