Prins la furat în Biserică în ziua în care s-a prăznuit “Sfânta Maria”

miercuri, 16 august 2017, 09:19
2 MIN
 Prins la furat în Biserică în ziua în care s-a prăznuit “Sfânta Maria”

La data de 15 august a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Miroslava au fost sesizaţi prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că  a depistat tânăr care ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o biserică, din comuna Ţibana. În temeiul sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în faţa bisericii au găsit un grup de persoane ce ţineau tânărul bănuit de comiterea faptei.  

De asemenea, tânărul, de 18 ani ar fi fost surprins în flagrant, în timp ce ar fi sustras bunuri de la locuinţa unui bărbat, din comuna Ţibana. Asupra sa a fost găsit un fai, susceptibil a fi sustras de la reclamant. În baza probatoriului administrat în cauze, tânărul a fost  reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 16 august a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă de furt calificat, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

De asemenea, La data de 15 august a.c., în jurul orei 18.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Iaşi  au depistat în flagrant în PiaţaUnirii, din mun. Iaşi un bărbat, de 29 ani, care, prin smulgere, ar fi deposedat o femeie, de 85 ani de un lănţişor purtat la gât.   Atât persoana vătămată, cât şi persoana bănuită de comiterea faptei, au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi,cercetările fiind preluate de poliţiştii Biroul de Investigaţii Criminale.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea  infracţiunii de tâlhărie, faptă prev. şi ped. de art. 233, Cod penal.  Faţă de acesta poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, fiind introdus în Arestul I.P.J.  Iaşi, urmând ca în data de 16 august a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.  Prejudiciulcauzat a fost recuperat în totalitate.
    

Comentarii