Propagandă antivaccinare cu cipuri și ADN modificat în pronaosul Mănăstirii Golia

marți, 02 noiembrie 2021, 03:03
5 MIN
 Propagandă antivaccinare cu cipuri și ADN modificat în pronaosul Mănăstirii Golia

Până ieri, în pronaos se putea lua gratuit o broşură care conţine toate teoriile conspiraţioniste despre Noua Ordine mondială, cipare, modificarea ADN-ului etc. Stareţul mănăstirii a spus că nu ştia de existenţa acestui material şi a dispus ieri aruncarea broşurilor.

O broşură amplă, care îndeamnă credincioşii să nu se vaccineze, a fost distribuită în aceste zile la Mănăstirea Golia din Iaşi. Broşura de 8 pagini A4, intitulată „VACCINUL ESTE UN EXPERIMENT! NU VĂ VACCINAŢI CA SĂ NU REGRETAŢI”, putea fi găsită în acest weekend chiar în biserica Mănăstirii Golia, în pronaos (holul de la intrare), iar reporterii Ziarului de Iaşi au găsit-o şi în prima parte a zilei de luni. Broşura este semnată de către „un grup de creştini ortodocşi”, care subliniază că „tăcerea înseamnă complicitate! Orice creştin are datoria de a mărturisi Adevărul”, îndemnat totodată cititorii broşurii să răspândească „Adevărul”.

Materialul conţine tot felul de teorii ale conspiraţie, de la faptul că vaccinul ne modifică ADN-ul, că e o otravă, că de fapt ne distruge sistemul imunitar şi până la faptul că ar conţine un cip şi că am primi cifra 666, a Diavolului, sau că acest cip ne-ar controla gândurile. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei afirmă că stareţul de la Golia nu ştia de existenţa pliantelor şi, potrivit declaraţiei acestora, materialele au fost aruncate în cursul zilei de ieri.

Mitropolia Moldovei: „Dacă sunt găsite prin biserici astfel de materiale, acestea sunt înlăturate”

Un ieşean ne-a semnalat că o broşură care îndeamnă credincioşii să nu se vaccineze şi care prezintă tot felul de teorii ale conspiraţiei despre vaccin putea fi găsită în acest weekend la intrarea în biserica Mănăstirii Golia. Ieşeanul ne-a povestit că în weekend putea fi văzut un teanc generos cu astfel de pliante, iar reporterii „Ziarului de Iaşi” au găsit materialul şi luni, însă mai erau doar câteva foi.

Reporterii „Ziarului de Iaşi” au contactat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în legătură cu acest subiect, reprezentanţi care au contactat la rândul lor pe stareţul Mănăstirii Golia. Potrivit acestora, stareţul nu ştia de existenţa materialelor, chiar dacă acestea puteau fi găsite în interiorul bisericii, pe masa de la intrare.

„Dacă sunt găsite prin biserici astfel de materiale, acestea sunt înlăturate. De altfel, prin ele sunt promovate două pagini de internet care au, după cum se poate lesne verifica, o atitudine ostilă la adresa conducerii Bisericii”, a afirmat Lucian Apopei, director de comunicare la Arhiepiscopia Iaşilor.

Potrivit directorului de comunicare, după ce l-a contactat telefonic pe stareţul Mănăstirii Golia, acesta din urmă a găsit materialele la locul semnalat de reporterii „Ziarului de Iaşi” şi le-a aruncat la coşul de gunoi. Lucian Apopei subliniază că Biserica Ortodoxă îndeamnă credincioşii să se informeze doar din sursele oficiale.

„Să nu ne autocondamnăm la moarte”

Pliantul de 8 pagini A4 conţine o serie de „mărturii” despre cât de nociv este vaccinul, ce ar conţine acesta, sunt citate aşa-zise studii, se aminteşte ce încearcă să facă Noua Ordine Mondială, dar şi faptul că vaccinul ar conţine cip şi în acest fel primim cifra 666 şi pecetea Diavolului, că totul este un experiment la nivel mondial, dar şi faptul că prin vaccin ni s-ar controla gândurile.

Pe prima pagină a broşurii este amintit că „cercetătorii din Spania”, de la Departamentul de Inginerie al Universităţii din Almeria, ar fi publicat un raport prin care s-ar fi detectat „oxid de grafen” în vaccinul Pfizer-BioNTech. În plus, se afirmă că oxidul de grafen ar fi mai mult de 99% din „principiul activ al vaccinului”, subliniind totodată că această substanţă este una toxică, că duce la coagularea sângelui şi că acumularea acestuia în plămâni „poate avea efecte devastatoare”. Pe prima pagină este amintit şi controversatul virusolog Sucharit Bhakdi care „ne recomandă aproape plângând” să nu ne vaccinăm şi să nu ne autocondamnăm la moarte.

Modificare genetică, pecetea Antihrist, vaccinul ucide, controlează gândurile

Pe tot parcursul materialului sunt amintite aproape toate teoriile conspiraţioniste care au tot circulat în ultima perioadă pe reţelele sociale, pe diferite site-uri conspiraţioniste, unele dintre acestea chiar contrazicându-se. Practic, sunt citaţi tot felul de aşa-zişi cercetători sau doctori în diferite domenii care afirmă că prin vaccin se controlează gândurile, că se modifică ADN-ul uman, că ar conţine un cip prin care primim pecetea Antihristului, dar şi faptul că ne ucide, că ne face de fapt mai vulnerabili în faţa bolii sau că vaccinurile fac cheaguri de sânge. Un pasaj chiar afirmă că „dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat, este ca şi cum l-ar da la moarte… Nu primiţi acest vaccin şi nimic din ce aduc puterile politice de astăzi”, subliniind că se doreşte exterminarea populaţiei, iar „cei puţini care vor rămâne să se închine lor”.

Materialul prezintă şi o serie de citate din Nicolae Steinhardt, Iustin Pârvu, din preoţi de la Muntele Athos, şi sunt amintite tot felul de profeţii cu privire la Sfârşitul Lumii şi la faptul că „ne aşteaptă Golgota”, şi chiar faptul că s-ar fi arătat sfinţi părinţi care au transmis avertizări cu privire la vaccinare.

Pliantul a fost distribuit în toată ţara, şi chiar s-a deschis un dosar penal

Pliante identice cu cele descoperite la Mănăstirea Golia din Iaşi au fost semnalate în acest weekend şi la mănăstirile din Moldova. O ieşeancă aflată în pelerinaj la Schitul Sihla ne-a trimis fotografii cu materialul găsit chiar la „biserica dintr-un brad”, acolo unde Cuvioasa Teodora, marea sfântă a Sihlei, şi-a petrecut viaţa pustnicească.

Potrivit ieşencei, pliantul putea fi găsit chiar pe masa de unde se puteau cumpăra lumânări sau diferite obiecte bisericeşti, iar călugărul care vindea obiectele s-ar fi ascuns atunci când a fost luat la întrebări de ieşeancă. Acelaşi pliant de 8 pagini a fost găsit în mai multe judeţe din ţară şi, potrivit publicaţiei „Libertatea”, a fost deschis chiar şi un dosar penal pe numele unui bărbat din Piteşti care a fost găsit distribuind broşura în Vrancea. Potrivit publicaţiei amintite, materialul a fost distribuit „din poartă în poartă” în mai multe zone din ţară. Broşura face trimitere către două site-uri, marturisireaortodoxă şi ortodoxinfo, pe aceste site-uri putând fi descărcată pentru a putea fi ulterior printată.

Comentarii