Şoc în Consiliul Local: Iaşul a rămas fără viceprimar. Chirica, fără “votul de aur”

miercuri, 25 octombrie 2023, 13:15
1 MIN
 Şoc în Consiliul Local: Iaşul a rămas fără viceprimar. Chirica, fără “votul de aur”

Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR în care a contestat excluderea din partid. Organizația politică l-a exclus în primăvara anului 2021, după ce Baciu s-a aliat cu PNL și, de atunci, asigură „votul de aur” în Consiliul Local. 

Pentru fapta sa, Baciu a primit una dintre funcțiile de viceprimar – post pe care îl va pierde în urma deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel.

„Respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul formulat de BACIU CEZAR ALEXANDRU în privinţa sentinţei civile nr. 1135/2022 din data de 12.05.2022 pronunţată de Tribunalul Iasi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Obligă apelantul să plătească intimaţilor suma de 3500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 25.10.2023, cu punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor.

CITESTE SI: INTERVIU ZDI: ”Trădătorul” USR Cezar Baciu explică de ce a votat bugetul lui Chirica

În urma acestei decizii, Baciu își va pierde postul de consilier local și, implicit, funcția de viceprimar. Plecarea din CL a lui Baciu va complica situația politică – PNL nu mai are majoritate în plen.

CITESTE SI: Primarul Chirica, după “extirparea” lui Baciu din CL: “O veste nu foarte îmbucurătoare pentru mine”

Despre contextul politic și alte detalii în acest sens, puteți citi mâine în ZDI.

Comentarii