Te-Rox Prod, fosta firmă a Doinei Cepalis, profit de patru ori mai mare faţă de 2019
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Te-Rox Prod, fosta firmă a Doinei Cepalis, profit de patru ori mai mare faţă de 2019

GALERIE
Doina Cepalis
  • Doina Cepalis
- +

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri mai mică cu 20% faţă de anul precedent. De asemenea, numărul angajaţilor a ajuns la 550 de persoane faţă de 722 cu un an înainte.

Compania Te-Rox Prod din Paşcani a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 70,8 milioane de lei (14,5 milioane de euro), în scădere cu aproximativ 20% faţă de anul 2019, când afacerile s-au cifrat la circa 87,3 milioane de lei (17,9 milioane de euro). Situaţia financiară pe anul trecut a fost publicată recent pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF), bilanţul fiind consultat de „Ziarul de Iaşi”. Profitul net obţinut de Te-Rox Prod în exerciţiul financiar 2020 a fost mai mare de aproape patru ori faţă de anul precedent, urcând până la 3,8 milioane de lei (775.000 de euro), faţă de un profit net de 968.000 de lei (197.000 de euro) înregistrat în anul 2019.

Cine sunt actualii acţionari

Compania Te-Rox Prod, care produce huse şi sisteme de siguranţă pentru industria scaunelor auto pentru copii, a fost fondată şi condusă de peste un deceniu de femeia de afaceri Doina Cepalis, însă a fost vândută în luna noiembrie a anului trecut suedezilor de la Holmbergs Safety System Holding AB, parte a Holmbergs Safety Group. Compania, în spatele căreia se află fondul de investiţii FSN Capital, are sediul central în Halmstad, Suedia, fiind specializată în producţia de sisteme de siguranţă pentru pasagerii auto. Suedezii au preluat odată cu Te-Rox Prod trei unităţi de producţie în zona Moldovei, mai exact în Paşcani, Roman şi Ruginoasa.

172 de angajaţi mai puţin

Firma care a aparţinut Doinei Cepalis a consemnat anul trecut un declin al numărului total de salariaţi. Astfel, de la o medie de 722 de angajaţi care lucrau în aceste unităţi locale în anul 2019, anul trecut numărul lor a ajuns la 550. Imediat după preluarea afacerii, suedezii anunţau că vor reloca pe parcurs o parte din producţia din Ungaria şi Lituania în România - care va deveni, astfel, hub-ul central de producţie Holmbergs. Tot atunci, oficialii companiei arătau că produsele fabricate în regiunea Moldovei se vor distribui pe pieţele din Europa, SUA şi Asia, amprenta globală a Holmbergs. Raportat la vânzările suedezilor pe anul 2020, pe site-ul companiei se menţionează faptul că cele mai mari procente din afacerile pe anul trecut stau în dreptul pieţelor din UE (47%) şi SUA (46%), piaţa din Asia reprezentând 7%. La momentul actual, potrivit informaţiilor din Registrul Comerţului, firma Te-Rox Prod are capital privat 100% străin, Doina Cepalis rămânând în continuare administratorul afacerilor din România. Ea s-a alăturat altor doi administratori suedezi, respectiv Landstrom Ring Eva Carina şi Sandell Paer Anders Patrick. 

Cititi si: Noi amănunte din jurul tranzacţiei prin care firma Doinei Cepalis a fost preluată de grupul Holmbergs

Cititi si: Ce planuri are grupul Holmbergs după ce a preluat Te-Rox Prod Paşcani

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.