Noi amănunte din jurul tranzacţiei prin care firma Doinei Cepalis a fost preluată de grupul Holmbergs
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Noi amănunte din jurul tranzacţiei prin care firma Doinei Cepalis a fost preluată de grupul Holmbergs

GALERIE
Doina Cepalis
  • Doina Cepalis
- +

Înţelegerea dintre cele două părţi include atât o componentă în bani, cât şi una în acţiuni. Doina Cepalis a primit un procent din acţiunile grupului suedez. Ea va rămâne la conducerea firmei din Paşcani.

„Ziarul de Iaşi” a obţinut noi detalii cu privire la tranzacţia prin care compania Te-Rox Prod Paşcani, deţinută de femeia de afaceri Doina Cepalis, a fost preluată de către Holmbergs Safety Group. Ambele companii sunt jucători valoroşi pe piaţa producătorilor de centuri de siguranţă şi huselor pentru scaunele auto dedicate copiilor. Potrivit informaţiilor obţinute, acordul semnat recent de grupul suedez Holmbergs pentru a cumpăra firma ieşeană Te-Rox include atât o componentă în bani, cât şi un schimb de acţiuni. Cepalis a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că s-a alăturat acţionarilor Holmbergs Safety Group şi că va rămâne în continuare administratorul companiei pe care a înfiinţat-o în urmă cu 13 ani, urmând să identifice noi oportunităţi de afaceri împreună cu grupul suedez.

Anunţul vine la capătul unor negocieri începute în luna august 2019, arată Doina Cepalis. Totuşi, aceasta a decis să nu divulge preţul tranzacţiei, dar nici date despre pachetul de acţiuni pe care îl deţine în cadrul grupului suedez. Te-Rox Prod are trei unităţi de producţie în zona Moldovei, respectiv în Paşcani, Roman şi Ruginoasa, care însumează aproximativ 700 de angajaţi. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania a înregistrat în anul 2019 o cifră de afaceri netă de 87,2 milioane de lei (aproape 18 milioane euro) şi un profit de circa 1 milion de lei (207.000 euro). Afacerile Holmbergs Safety Group pe anul trecut au fost de 72 milioane de euro. Firma care a intermediat tranzacţia este PricewaterhouseCoopers (PwC), prin echipa condusă de George Ureche, iar firma de avocatură RTPR, prin avocat Alina Stăvaru, ambele din Bucureşti.

“Iar acum avem alte perspective”

„Voi rămâne în continuare, pe o perioadă nedeterminată, administratorul companiei. Voi rămâne şi investitor, cu un pachet de acţiuni în grupul Holmbergs. Valoarea tranzacţiei şi pachetul de acţiuni sunt confidenţiale, îmi pare rău că nu vă pot oferi astfel de detalii. Suntem o companie foarte mare şi pentru că există o concurenţă permanentă a Asiei, intrând într-un grup mare poţi altfel dezvolta compania. Dorinţa mea a fost ca Te-Rox Prod să se dezvolte şi să rămână pe piaţă mult timp, iar acum avem alte perspective. Ca afacere de familie este greu să poţi rămâne pe o piaţă globală, dinamică şi cu atât de mulţi competitori. Afacerea merge bine, avem contracte, ne-am revenit şi am ajuns la aceeaşi cifră de afaceri începând cu luna iunie. Am avut doar o pauză de două săptămâni în luna aprilie şi o pauză în luna mai din cauza crizei de sănătate publică, însă de atunci activitatea este neîntreruptă”, a declarat Doina Cepalis pentru „Ziarul de Iaşi”.

O platformă pentru creşterea continuă

Şi suedezii au venit cu precizări despre tranzacţie într-un comunicat de presă, document emis pe 20 noiembrie 2020. „Holmbergs Safety Group a achiziţionat Te-Rox, cu sediul în România. Te-Rox este un producător european important de huse şi sisteme de ham pentru scaune de siguranţă pentru copii. Holmbergs Safety Group furnizează acum sisteme critice de siguranţă pentru mai mult de 13 milioane de scaune de siguranţă pentru copii anual şi continuă să îşi îndeplinească misiunea de a salva vieţi, de a reduce rănile şi de a atenua daunele vehiculelor. Achiziţia oferă Holmbergs o platformă pentru creşterea continuă, precum şi capacitatea de a servi clienţii săi cu producţie locală şi rapidă. Mai mult, vânzătorii vor deveni acţionari ai Holmbergs şi vor continua să opereze afacerea, precum şi să urmărească împreună noi oportunităţi de afaceri împreună cu Holmbergs”, se arată în comunicatul de presă.  

Anders Sandell, directorul general al Holmbergs Safety Group, se arată impresionat de business-ul clădit de antreprenoarea Doina Cepalis. „Sunt foarte fericit să fac acest anunţ şi sunt încrezător că acest lucru ne va spori şi mai mult capacităţile pentru a servi atât clienţii existenţi, cât şi pe cei potenţiali. Suntem foarte impresionaţi de Te-Rox şi de echipa sa de management şi vedem o potrivire strategică puternică între noi, cu multiple oportunităţi de afaceri interesante în viitor. Cel mai important, vrem să întâmpinăm pe Te-Rox în familia Holmbergs şi aşteptăm cu nerăbdare să începem să lucrăm cu noii noştri colegi de la Te-Rox”, a transmis Anders Sandell.

  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.