Tot ce trebuie să știi despre Black Friday România (P)

vineri, 19 noiembrie 2021, 10:41
4 MIN
 Tot ce trebuie să știi despre Black Friday România (P)

Te-ai întrebat vreodată de unde provine evenimentul Black Friday? Sau când și-a făcut apariția pentru prima dată în România? Citește mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știi despre acest fenomen.

Când și unde a fost creat Black Friday

Acest eveniment a început să prindă contur în anul 1961, în orașul Philadelphia și a fost denumit astfel de către forțele de ordine ce încercau să facă față aglomerației și traficului intens. Fiind vinerea de după Sărbătoarea Recunoștinței, foarte mulți oameni au ieșit în număr mare la cumpărături, aceea vineri fiind și ziua deschiderii sezonului cumpărăturilor de iarnă, în special pentru Crăciun.

Conform unora, utilizarea culorii negre în denumire, datorează felului în care comercianții își scriau cărțile de contabilitate, și anume aceștia notau câștigurile folosind culoarea negru, iar pierderile utilizând roșu. Așadar, fiind o zi care a înregistrat foarte multe vânzări, a fost folosită culoarea neagră pentru a nota toate câștigurile.

Când a apărut Black Friday pentru prima dată în România

În România, Black Friday, a fost organizat pentru prima dată în anul 

2011 de către eMAG, cel mai mare magazin online din România. În fiecare an, tot mai multe magazine s-au alăturat acestui eveniment oferind o gamă largă de produse cu preț redus.

Care este cel mai eficient mod de a te bucura de reduceri pe tot parcursul anului

Nu este niciun secret faptul că foarte multe produse pe care le urmărim de ceva vreme pot intra la reducere în perioada de Black Friday, oferindu-ne posibilitatea de a-l cumpăra la un preț accesibil, dar ce ar fi dacă ți-aș spune că nu trebuie să aștepți Black Friday pentru a cumpăra ce ai nevoie la un preț redus?

Cum? Ei bine coduri promoționale și vouchere de cumpărături!

Tot mai mulți români au început să folosească aceste coduri pentru a achiziționa produse precum articole vestimentare, articole pentru casă și grădină, electronice, electrocasnice și multe alte categorii.

Conform site-ului de coduri promoționale Promo-codes.ro, 67% dintre români aleg să folosească aceste coduri pentru a achiziționa articole vestimentare și încălțăminte, 22% articole de casă și grădină, iar restul de 11% pentru a comanda servicii de catering și fast-food.

În comparație cu felul în care românii aleg să utilizeze vouchere, finlandezii au o abordare ușor diferită în ceea ce privește aceste coduri.

Conform studiilor publicate de versiunea finlandeză a site-ului de coduri promoționale Promo-codes, populația finlandeză alege să folosească aceste coduri în măsură de 43% pentru a achiziționa electronice și electrocasnice, următorii 36% pentru a achiziționa îmbrăcăminte și încălțăminte, iar ultimii 21% pentru a procura cosmetice și jucării.

Pași de urmat atunci când cumpărăm în perioada de Black Friday

  • Coșul de cumpărături

În primul rând trebuie să știm foarte bine ce vrem să cumpărăm. Pentru a evita decizii impulsive de cumpărare, trebuie să ne gândim dinainte la ceea avem nevoie și eventual crearea unei liste de cumpărături.

  • Stabilirea bugetului

După ce ne-am creat lista de cumpărături, trebuie să decidem care este bugetul pentru a achiziționa aceste produse, cât suntem dispuși să cheltuim. De reținut atunci când decidem bugetul este faptul că ar trebui să includem o anumită sumă deasupra sumei alocate produselor dorite pentru instanțele în care vedem un alt articol care ne-a captivat atenția.

  • Compararea și urmărirea prețurilor

Odată decis coșul de cumpărături și bugetul, este foarte important să ne informăm care este prețul întreg, zile înainte de începerea promoțiilor, iar mai apoi este esențial să comparăm aceste prețuri de la magazin la magazin, atât înainte de ziua de Black Friday cât și în timpul evenimentului.

Este de asemenea important să fii rapid și pregătit pentru a comanda produsele dorite pentru a evita lichidările de stoc.

Urmând acești pași, nu vei da greș în ziua de Black Friday, dar nu uita, poți utiliza coduri promoționale pentru a profita de reduceri oricând îți dorești, pe toată perioada anului.

Happy buying!

Comentarii