Tragedia ieşenilor morţi la Gura Portiţei: crima a fost premeditată. Trei fete au rămas orfane

joi, 31 august 2023, 01:50
3 MIN
 Tragedia ieşenilor morţi la Gura Portiţei: crima a fost premeditată. Trei fete au rămas orfane

Cumplit: doi soţi din Iaşi au fost găsiţi fără suflare în judeţul Tulcea. Poliţiştii de acolo suspectează că bărbatul, Viorel Burduhosu, şi-ar fi ucis soţia cu mai multe lovituri de cuţit aplicate în gâtul victimei, apoi s-ar fi aruncat în mare, în şosete. Anchetatorii suspectează că bărbatul din Todireşti şi-ar fi dus special soţia în acel loc pentru a o ucide. 

Cei doi s-ar mai fi certat de-a lungul timpului. Ce spun vecinii despre moartea şocantă a celor doi?

Cei doi, soţ şi soţie, Viorel şi Violeta Burduhosu erau cazaţi în pensiunea Gura Portiţei, aflată la 50 de kilometri de Tulcea. Cei doi s-au cazat sâmbătă şi trebuiau să o părăsească duminică la prânz. Cei de la recepţia complexului au observat că oaspeţii nu au venit să elibereze camera, s-au dus să vadă ce se întâmplă. În cameră nu era nimeni, doar bagajele lor.

Luni dimineaţă, pe plajă a fost găsit cadavrul unui bărbat, în slip şi în ciorapi, iar în urma cercetărilor s-a dovedit că era unul dintre cei doi cazaţi. Poliţiştii şi salvatorii ISU au început căutările şi la scurt timp, la aproximativ 2 kilometri de complex a fost găsită şi soţia, decedată, cu plăgi înjunghiate în zona gâtului. În urma cercetărilor, anchetatorii au presupus că Viorel plănuise să îşi ucidă soţia.

A luat cu el un cuţit şi au plecat la plimbare, iar când a considerat că se află destul de departe de văzul lumii, a sărit cu cuţitul la ea. A urmat o luptă între cei doi, dovadă a urmelor descoperite pe cadavrele lor, dar în cele din urmă, cu câteva lovituri în zona gâtului, femeia a fost omorâtă.

Anchetatorii nu au găsit cuţitul şi este căutat în continuare şi cel mai probabil se va confirma ipoteza celor care au efectuat cercetările de la faţa locului, adică omor urmat de sinucidere. Cei doi au în jur de 45 de ani şi aveau casă în comuna Todireşti. Bărbatul era şef de fermă la societatea de vinuri Cotnari, iar ea casnică.

„Mă numesc Burduhosu Viorel şi am 46 de ani. Pentru Cotnari lucrez de 24 de ani, m-am angajat când aveam 22 de ani în companie. Pasiunea mea este pescuitul, iar locul meu de muncă îmi place pentru colectivul unit pe care l-am format aici şi pentru performanţa pe care o dovedeşte în fiecare an, prin adaptarea în piaţă a unor produse cu o întreagă istorie în spate”, scrisese Viorel despre parcursul său profesional, pe reţeaua Facebook.

Soţii Viorel şi Violeta Burduhosu aveau trei fete: o fată căsătorită în Anglia, una care trebuia să se mărite la anul şi una mai mică. Vecinii şi prietenii celor doi soţi sunt bulversaţi de vestea şocantă.

„Mie nu îmi vine a crede, eram prieteni cu ei. Îi cunosc de mult timp, nu are cum să se întâmple aşa ceva. Au trei copii împreună, aceştia sunt plecaţi în străinătate. Am vorbit cu una dintre ele zilele trecute, atunci când poliţiştii o căutau pe mama ei. Credeau că s-a înecat şi ea. Fata ei spera să o găsească pentru a o înmormânta”, ne-a spus un localnic. 

Comentarii