UMF a redevenit universitate cu „grad de încredere ridicat“, după scandalul admiterii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 23.10.2021

UMF a redevenit universitate cu „grad de încredere ridicat“, după scandalul admiterii

GALERIE
umf
  • umf
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a fost înştiinţată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) că a redobândit calificativul cel mai înalt - „grad de încredere ridicat“.

După cum a prezentat în exclusivitate „Ziarul de Iaşi“ în 2016, echipa de evaluatori ARACIS care era la universitate în timpul scandalului cu locurile aranjate pentru studenţii străini a decis oferirea unui nou calificativ, „încredere“ în loc de „grad ridicat de încredere“. Aceştia erau la universitate în cadrul evaluării periodice, pe care ARACIS o desfăşoară o dată la cinci ani, au întrerupt vizita în urma desfăşurării cercetărilor penale şi au fost rechemaţi pentru a-şi finaliza analiza. UMF nu a aşteptat să mai treacă cinci ani pentru a schimba gradul, ci a solicitat încă din 2017 o nouă evaluare, ale cărei rezultate au fost prezentate joi, 27 iunie, în şedinţa Consi­liu­lui Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Rapoartele implicite încă nu au fost publicate pe site-ul universităţii.

„Am intrat în normalitate. Scăderea calificativului de la «grad de încredere ridicat» la «în­credere» s-a datorat exclusiv situaţiei pri­vind tentativa de fraudare a admiterii studen­ţilor străini din toamna anului 2015. Misiu­nea ARACIS a venit din nou la UMF Iaşi în octombrie 2018, a reevaluat instituţional universitatea, recâştigându-ne calificativul de «grad de încredere ridicat»“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

La momentul retrogradării, UMF Iaşi era singura instituţie de învăţământ superior de stat din capitala Moldovei care nu a obţinut calificativul de „încredere ridicată“, care certifică faptul că instituţia respectivă în­deplineşte toate criteriile de curriculă, de transparenţă şi de integritate, şi că nu există niciun risc pentru studenţii care se înmatriculează la cursuri. În raportul final, comisia de evaluare vorbea de o serie de „carenţe“ în gestionarea administrativă a universităţii şi de faptul că, „la data vizitei, nu se poate vorbi de o administra­ţie eficace şi riguroasă“.

În şedinţa Consiliului ARACIS din 27 iunie 2019, au fost analizate şi validate 60 programe de studii universitare şi două evaluări instituţionale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.