Cu arsuri mai ample, în România se moare cu zile

Un bărbat ars a fost luat din spital de la Iaşi şi dus de familie în Italia

marți, 02 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Un bărbat ars a fost luat din spital de la Iaşi şi dus de familie în Italia

Doi pacienţi cu arsuri au ajuns zilele acestea la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Un elicopter SMURD a adus ieri la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Drăguşeni, care avea arsuri pe 7% din corp, dar şi pe căile aeriene. 

Acesta a fost internat imediat şi se află acum sub supravegherea medicilor de la Chirurgie plastică şi reconstructivă. Cu doar câteva ore înainte, un alt bărbat, de 38 de ani, a fost transferat la spitalul ieşean din judeţul Neamţ, deoarece avea arsuri grave pe mai bine de jumătate din corp. Acesta a stat internat la terapie intensivă, în cadrul Secţiei de Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, dar la solicitaterea părinţilor bărbatul a fost transfertat la un spital din Italia.

„Pacientul în vârstă de 38 de ani prezenta arsuri de gradul II pe 70 % din suprafaţa corpului. Acesta a fost internat la Chirurgie plastică şi apoi, la cererea familie, transferat la un centru medical din Italia“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. La Spitalul „Sf. Spiridon“ nu pot fi trataţi în prezent pacienţi cu arsuri care se întind pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului.

Comentarii