anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Un fost poliţist a dat nouă spargeri la Iaşi în decurs de numai patru luni. Se specializase pe golit seifuri

GALERIE
seif
  • seif
- +

Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri. A operat timp de patru luni, timp în care a dat nouă spargeri. A fost reținut întâmplător, fiind depistat de gardieni având asupra sa un cuțit în zona de agrement a complexului Palas. Va avea posibilitatea de a-și perfecționa stilul de lucru, întrucât judecătorii au fost blânzi.

Mădălin Silitră fusese agent de poliție rurală în cadrul IPJ Vaslui, în ultima vreme lucrând ca muncitor necalificat. Prima lovitură a fost dată de acesta la sfârșitul lui octombrie anul trecut. Aproape de răsăritul soarelui, el a atacat o farmacie de pe șoseaua Arcu. A spart cu un levier sticla ușii de acces și a pătruns în farmacie. A deschis sertarele și dulapurile din zona tejghelei, dar nu a găsit nimic demn de furat. A găsit însă într-un birou seiful ce conținea încasările zilnice.

A plecat cu el spre cartierul Alexandru cel Bun, unde l-a golit de cei 5.151 lei conținuți. Cinci zile mai târziu, a spart o sală de jocuri, tot de pe șoseaua Arcu. Sistemul de alarmă s-a declanșat, așa că a înșfăcat două pachete de Marlboro și a fugit. Mai mult noroc a avut săptămâna următoare, când a intrat pe fereastră într-o altă farmacie, de pe aceeași stradă. A reușit să disloce seiful metalic în care se afla suma de 17.000 lei. În aceași noapte, deși avea buzunarele ticsite de bani, a forțat ușa frigiderului unui magazin din zona Gării, de unde a furat o doză de Red Bull.

Timp de mai bine trei luni, Silitră nu a mai comis niciun jaf. La mijlocul lui februarie și-a reluat activitatea, fiind însă urmărit constant de ghinion. A forțat ușa unei farmacii de pe Sf. Lazăr cu un levier și a intrat, căutând seiful. Nu l-a găsit, dar tot a provocat pagube evaluate ulterior la 10.000 de lei. După nouă nopți a spart o altă farmacie de pe Costache Negri. A luat seiful, dar l-a abandonat, bănuind că este gol. După câteva zile, a spart o sală de jocuri din Piața Voievozilor. Seiful era încastrat în podea, așa că nu a reușit să-l sustragă. A fost nevoit să se mulțumească cu patru pachte de Kent. În aceeași noapte, și-a încercat norocul și în domeniul bancar. A forțat ușa din spatele unei agenții Alpha Bank din zona Gării, a intrat, dar s-a speriat și a renunțat imediat la acțiune. O ultimă încercare a fost tot la o sală de jocuri, spartă pe 21 februarie. Din nou, seiful era încastrat în podea și nu a reușit să-l scoată. A plecat cu țigări și o sticlă de Pepsi. A doua zi, a fost reținut de agenții Palas Mall, iar verificările făcute de polițiști l-au identificat ca autor al seriei de spargeri.

Atitudinea în fața instanței, vârsta de doar 24 de ani și lipsa antecedentelor penale i-au adus fostului polițist o pedeapsă ușoară. El a fost condamnat pentru furt calificat și port fără drept de obiecte periculoase la un total de 2 ani și 8 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. El va trebui să plătească și despăgubiri totale de aproximativ 50.000 lei societăților comerciale păgubite. Sentința a fost atacată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, dosarul urmând să fie preluat de Curtea de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.