Un nou incubator de afaceri s-a deschis la Iaşi: Creative Industries Hub
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un nou incubator de afaceri s-a deschis la Iaşi: Creative Industries Hub

GALERIE
Creativ Hub
  • Creativ Hub
- +

Creative Industries Hub Iaşi se adresează firmelor ieşene mai noi de trei ani din domeniul industriilor creative. Ce pachete de servicii oferă acesta?

Un nou incubator de afaceri este disponibil de săptămâna trecută, spaţiile de birouri fiind destinate firmelor din domeniul industriilor creative înfiinţate în ultimii trei ani. Clădirea a fost construită recent, fiind chiar lângă Podul Nicolina, vizavi de hotel Onest, la doar câteva minute de Podu Roş. Clădirea poartă numele de Creative Industries Hub Iaşi, firmele care doresc să intre în incubator, în calitate de rezidenţi, urmând să beneficieze de pachete de servicii de incubare.

Astfel, celor interesaţi de ofertă li se pune la dispoziţie spaţiu de lucru, birouri cu suprafeţe cuprinse între 20 şi 30 mp, dar şi spaţii de lucru dotate cu mobilier, laptop sau imprimantă. Clădirea este dotată cu o conexiune la internet de mare viteză, iar rezidenţii au acces la sală de şedinţe sau de conferinţe. Pe lângă spaţiile de lucru, firmele rezidente vor beneficia şi de servicii de consultanţă în planificarea afacerii şi formarea unei companii, asistenţă în organizarea, coordonarea şi dezvoltarea companiei, de servicii de contabilitate, servicii juridice precum asistenţă şi consultanţă în drept civil, societar, dreptul muncii, redactarea de contracte şi regulamente, de servicii de training antreprenorial, asistenţă IT şi e-business, de servicii de mentorat, coaching direct şi consiliere managerială, dar şi de consultanţă în obţinerea de finanţări, granturi - fonduri UE şi capital.

„Pachet de incubare”

„Incubatorul de afaceri din sectorul industriilor creative are rolul de a sprijini firmele nou înfiinţate sau nu mai vechi de trei ani. Dorim ca acest incubator de afaceri să împiedice riscul ca afacerile care vor avea spaţii în clădire să dispară în această perioadă de timp. Statisticile arată că cele mai multe afaceri, aproximativ 50% din firme, dispar în primii trei ani ani de viaţă şi nu reuşesc să îşi continue activitatea. Prin trecerea într-o astfel de structură, 80% dintre acestea rămân însă în viaţă”, explică administratorul clădirii, Gabriel Berbecaru.

Acesta explică faptul că, la început de drum, administratorii de firme au nevoie de sprijin în mai multe sectoare, pe lângă cel financiar. Astfel, costurile serviciilor şi spaţiilor oferite de acest incubator sunt cu aproximativ 40-50% mai mici comparativ cu cele de pe piaţa „reală”. Mai mult, cei care vor utiliza spaţiile vor avea cum să îşi planifice cheltuielile mult mai exact, costurile închirierii urmând să rămână aceleaşi, indiferent de eventualele majorări ale preţului utilităţilor, pentru ca administratorii de afaceri să îşi poată planifica mult mai exact cheltuielile.

„Firmele primesc un pachet de incubare care reprezintă suportul în ceea ce înseamnă managementul de firmă, asistenţă, contabilitate juridică, training atreprenorial, consultanţă în obţinerea de fonduri UE, deci o paletă largă de servicii care contează foarte mult în primii ani de viaţă a unei firme. Dacă ar fi ofertat spaţiul către firmele din piaţa reală, ceea ce oferim noi este undeva la 50-60% faţă de preţul de piaţă. Tot ce este acolo, inclusiv utilităţile, sunt incluse, sunt preţuri fixe pe toată perioada pentru a asigura un confort şi pentru ca firmele să îşi facă nişte estimări foarte clare”, menţinează Gabriel Berbecaru.

Cui se adresează

Clădirea este administrată de către firma Total Prim Expert, membru al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, adresându-se în principal industriilor creative precum advertising, arhitectură, arte şi antichităţi, meşteşuguri, design, modă, film, video şi fotografie, software, jocuri şi publishing electronic, muzică, arte vizuale şi performing arts, publishing, dar şi Televiziune şi radio.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.