anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Universităţile din Iaşi intră în focul admiterii: unde şi cum se depun dosarele

GALERIE
admitere_Universitate
 • admitere_Universitate
- +

Începutul lunii iulie aduce cu sine şi debutul perioadei de admitere la universităţile din Iaşi, odată ce rezultatele la bacalaureat au apărut, iar tinerii se decid cum va arăta viitorul lor. 

În acest sens, sunt instituţii de învăţământ superior care au început deja înscrierile pentru programele de studiu de anul viitor, 2022 – 2023. Universitatea de Ştiinţe Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a deschis de la debutul săptămânii trecute, de pe 27 iunie, înscrierile la programele de masterat. USV Iaşi scoate la concurs 517 locuri la masterat, dintre care 402 sunt bugetate, iar înscrierile s-au şi încheiat duminică, 3 iulie, rezultatele urmând a fi făcute publice. Înscrierea la studiile de la licenţă la Agronomie va fi realizată în perioada 11 – 22 iulie.

O altă universitate care a început deja înscrierile pentru concursul de admitere este Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi: aceştia primesc dosare exclusiv online încă de la începutul lunii iunie pentru concursul de admitere de la finalul lunii iulie. De astăzi, 4 iulie, începe admiterea şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va scoate anul acesta la concurs un număr de 6.500 de locuri la concursul de admitere, dintre care 3.400 sunt la licenţă, 2.900 la master şi 200 la doctorat. În ceea ce priveşte locurile la buget, fără taxă, finanţate de statul român, doar la licenţă vor fi aproximativ 2.400, incluzând şi locurile destinate românilor de pretutindeni, la master vor fi 1.350 şi 120 la doctorat. Înscrierea candidaţilor la licenţă se va realiza în perioada 4 – 23 iulie, la masterat între 10 şi 20 iulie, în timp ce la doctorat vor putea fi depuse dosare de înscriere şi în sesiunea de vară, între 4 şi 14 iulie, dar susţinerea colocviului este programată pentru luna septembrie, în intervalul 19 – 22 septembrie.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) are cea mai scurtă perioadă rezervată înscrierii noilor candidaţi, între 11 şi 16 iulie, dar a avut anterior o sesiune de preînscriere, de pe 4 aprilie, ce se va încheia pe 10 iulie, care a fost doar online. UAIC scoate la concurs 12.075 de locuri pentru admiterea din iulie, dintre care 7.778 de locuri la studii universitare de licenţă şi 4.297 de locuri la studii universitare de master. Absolvenţii de liceu au la dispoziţie 4.214 locuri la buget şi 3.564 de locuri cu taxă.

La Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi fiecare facultate şi-a stabilit propriul calendar de înscriere pentru a susţine probele de admitere, majoritatea fiind de la data de 15 iulie încolo. La Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, spre exemplu, înscrierea la concursul de admitere se face în perioada 15 – 18 iulie, iar susţinerea probelor de pe 19 pe 22 iulie. La Teatru, înscrierile vor începe de luni, 11 iulie, în timp ce la Arte Vizuale şi Design – pe 20 iulie. (Cătălin HOPULELE, Ioana DOLEANU)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.