N

A doua finală iberică: FC Sevilla şi Benfica Lisabona vor juca finala Ligii Europa

N

vineri, 02 mai 2014, 01:52
2 MIN
 A doua finală iberică: FC Sevilla şi Benfica Lisabona vor juca finala Ligii Europa

\N

Proverbul cu ulciorul s-a potrivit perfect Valenciei. Pentru o echipă care a eliminat pe FC Basel în sferturi, după 0-3 în deplasare şi 5-0 acasă, 0-2 de la Sevilla părea floare la ureche în semifinale. Şi echipa pregătită de Juan Antonio Pizzi a anihilat handicapul în 26 de minute, iar suporterii andaluzieni l-au înjurat copios pe Reyes care în finalul primei reprize a ratat cu poarta goală. În repriza secundă s-a făcut 3-0, iar Valencia a suspendat spectacolul trecând pe apărare. Ulciorul valencian a crăpat în cel de-al patrulea minut de prelungire, când mingea centrată cu capul de Fazio a fost reluată tot  cu capul în plasă de camerunezul Stephane Mbia. Antrenorul Unay Emery şi cei de pe banca Sevillei au pătruns pe teren, iar suporterii Valenciei au amuţit.

O altă dramă s-a petrecut la Torino. Marea favorită a Ligii Europa, Juventus, a pierdut calificarea în finala pe care oraşul piemontez o organizează. Cu 1-2 la Lisabona în tur, returul Juve – Benfica s-a terminat fără gol. În prima repriză, gazdele s-au întrecut în ratări: Pirlo, Tevez şi mai ales Vidal (golul gata făcut de acesta a fost evitat de pe linia porţii de portarul Oblak). În cea de-a doua, ritmul torinezilor a fost la fel de ridicat, dar Benfica s-a apărat exemplar, mai ales că a jucat în zece oameni din min. 67, când a fost eliminat Enzo Perez. Primul şut pe poartă al Benficăi s-a înregistrat în min. 76, iar golul marcat de Osvaldo (’81), care ar fi adus fericirea pe „Delle Alpi“ a fost anulat pentru ofsaid la pasatorul Pogba.

* Rezultate, marcatori: Juventus Torino – Benfica Lisabona 0-0;  CF Valencia – FC Sevilla 3-1. Feghouli (’14), Jonas (’26), Mathieu (’70) / Mbia (’90).

Comentarii