Adversari ca moguli, solidari in inchisoare: Sorin Ovidiu Vantu il apara pe blog pe Dan Voiculescu

vineri, 31 octombrie 2014, 20:13
2 MIN
 Adversari ca moguli, solidari in inchisoare: Sorin Ovidiu Vantu il apara pe blog pe Dan Voiculescu

Rivalitatea dintre moguli dispare la inchisoare. Sorin Ovidiu Vantu il apara pe Dan Voiculescu intr-o noua postare pe blog, desi cei doi moguli se detestau inainte de condamnare. "Nu-l simpatizam pe Voiculescu, nu-mi placea aerul lui de dandy rascopt, atitudinea lui de <stie tot, poate tot> si multe altele. (…) Acuz doar barbaria si ticalosia cu care a fost tratat", scrie SOV. Inainte de a fi condamnat, intr-o carte publicata prin martie 2014, Dan Voiculescu il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu ca a dorit "sa-si marcheze teritoriul" in 2009 cand la chemat pe Mircea Geoana "la SPA, la relaxare", fapt ca a contribuit la pierderea alegerilor de catre candidatul PSD de atunci.

Postarea lui Sorin Ovidiu Vantu pe blog:

"Cum a fost posibil sa-l lasam pe un semen de-al nostru sa fie haituit, torturat, casapit, sub ochii nostri si ai copiilor nostri, fara sa facem nimic? Dupa rusinea cumplita de acum 25 de ani, cand cu totii l-am asasinat pe Ceausescu in ziua de Craciun, traiesc acum acelasi sentiment, asistand neputincios la ceea ce s-a intamplat cu Voiculescu. Urletele haitasilor, vacarmul de latraturi ale cainilor, loviturile de ghioaga zdrobind maxilarul, demnitatea si craniul <<Justitiei>> imi defilau prin fata ochilor, imi striveau auzul si bruma de ratiune. Asa actioneaza <<Golemul>>. Nu-l simpatizam pe Voiculescu, nu-mi placea aerul lui de dandy rascopt, atitudinea lui de <<stie tot, poate tot>> si multe altele. Nu-l apar, nu-l spal, nu-i sustin nevinovatia. Habar nu am daca a furat la I.C.A. sau nu si nici nu ma intereseaza asta. Acuz doar barbaria si ticalosia cu care a fost tratat.

Fragment din cartea lui Dan Voiculescu:

"Ca avea ambitia de a pune cu mana lui presedinte in 2009 rezulta destul de clar din consilierea acordata lui Mircea Geoana, inainte de ultima confruntare televizata: "Personal aveam o neliniste, motiv pentru care i-am propus lui Mircea sa nu mearga la confruntarea finala. Simteam ca i se pregateste ceva". Pe atunci, mai multi moguli se luptau sa instaleze viitorul presedinte. Rivalitatile dintre ei erau uriase. O spune chiar Voiculescu, sugerand ipoteza ca insusi SOV l-a infundat in dorinta de a se proclama primul mogul al tarii: "Un alt domn a simtit nevoia sa-si marcheze teritoriul. Sa aiba dovezi ca el si nu altcineva l-a facut presedinte pe Mircea Geoana. Iar candidatul PSD s-a dus, la ceas de seara, in noaptea dintre 2 si 3 decembrie 2009, acasa la Sorin Ovidiu Vintu. <<La Spa, la relaxare>> cum avea sa consemneze posteritatea.  Probabil tot din grija de a asigura probe pentru istorie, prezenta sa acolo a fost imortalizata si in cateva fotografii ale unui reporter de la un ziar de cancan, a carui prezenta la locul faptei s-a speculat ca s-ar fi datorat unei informatii primite chiar de la cel ce trebuia sa devina <<autorul moral al victoriei>>".

Citește mai multe pe Hotnews.ro

Comentarii