Angelina Jolie a primit un ‘Oscar de onoare’ pentru activitatea sa umanitară

duminică, 17 noiembrie 2013, 16:13
2 MIN
 Angelina Jolie a primit un ‘Oscar de onoare’ pentru activitatea sa umanitară

Actriţa americană a primit sâmbătă un aşa-numit ‘Oscar de onoare’ pentru activitatea sa umanitară, cu ocazia celei de-a 5-a ceremonii a Governors Awards la Hollywood, unde au fost distinşi la rândul lor costumierul italian Pietro Tosi şi comedianţii Angela Lansbury şi Steve Martin, informează France Presse.

Angelina Jolie a primit ‘Jean Hersholt Humanitarian Award’ – identic cu un Oscar ‘clasic’ – în faţa unei audienţe formate din numeroase staruri, printre care Tom Hanks, Jake Gyllenhaal, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrison Ford, Amy Adams, Matthew McConaughey sau George Lucas.

Foarte angajată în acţiunile umanitare, actriţa în vârstă de 38 de ani deţine începând din 2012 funcţia de trimis special al Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, în numele căruia a participat la peste 40 de misiuni în lume. Ea şi-a primit trofeul din mâinile regizorului George Lucas, părintele francizei ‘Războiul Stelelor’, la capătul unui discurs de omagiere dedicat actriţei Gena Rowlands.

‘Atunci când am început să călătoresc am înţeles responsabilitatea pe care o aveam faţă de ceilalţi’, a declarat Jolie în faţa celor 600 de invitaţi ai ai Academy of Motion Pictures . ‘Când m-am întâlnit cu diverşi supravieţuitori de război, ai unor perioade de foamete sau ai unor violuri, am înţeles că aceea era viaţa majorităţii oamenilor de pe acest Pământ şi am realizat şansa pe care o am eu pentru că am ce să mănânc, am un acoperiş deasupra capului şi norocul de a avea o familie sănătoasă’, a subliniat ea. (Agerpres)

Comentarii