Artişti din Damemarca, dar şi de la Braşov şi Cluj, la premiera Operei ieşene

luni, 27 iulie 2015, 01:54
2 MIN
 Artişti din Damemarca, dar şi de la Braşov şi Cluj, la premiera Operei ieşene

Opera Română din Iaşi a pus deja în vânzare biletele pentru premiera din noua stagiune: "Carmen" de Bizet

 

Opera Română din Iaşi a pus deja în vânzare biletele pentru premiera din noua stagiune 2015-2016, aşa că ieşenii pot să-şi procure din timp un loc la spectacolul de deschidere a noii stagiuni. Cei care amână până pe ultima sută de metri riscă să găsească casa închisă, deoarece spectacolul este unul care promite, iar locurile se pot ocupa chiar şi din luna august.

Cea mai cunoscută operă romantică, „Carmen” de Bizet, va putea fi savurată de către publicul ieşean pe data de 18, 20, 21 şi 23 septembrie. Inedit la acest spectacol este faptul că regia este semnată de Karel Drgac, director de casting al Operei de Stat din Praga. Alături de acesta, îşi va pune amprenta asupra spectacolului şi Cristina Cotescu, de la Opera Naţională Bucureşti.

Asistenţi de regie sunt Eduard Sveatchevici, Victor Zaharia şi Anca Şerbănuţă, decorul este semnat de Octavian Neculai, costumele de cratoarea de modă Doina Levintza, coregrafia de Carlos Vilán (Buenos Aires), iar asistenţa coregrafică de Dorina Cotorobai şi Sergiu Cotorobai. Spectacolul va avea loc sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Vor interpreta artiştii Carmen Topciu – Opera din Braşov, Marius Vlad Budoiu – Opera din Cluj, Bogdan Baciu – Danemarca, Ramona Zaharia – Danemarca, Hector Lopez -Opera din Cluj, şi Adrian Mărcan – Opera Braşov. Regizorul Karel Drgac a fost asistent de regie şi coordonator de spectacole şi la Opera din Graz, Austria. În anii 1987-1990 a fost profesor al catedrei de Regie la Facultatea de Muzică din Amsterdam.

Din anul 1990 până în 1995 este manager şi director artistic al Operei de Stat din Praga, revenind la Opera pragheză în 2004 ca director de casting, funcţie în care activează şi în prezent. Spectacolul va avea loc în sala mare a Teatrului Naţional de la ora 18.30, iar biletul costă între 20 şi 70 de lei, în funcţie de locul în sală. Acesta se poate procura de la casa de bilete a Operei, iar pentru mai multe detalii puteţi suna la 0332/888. 448.

 

 

Comentarii