Astra sau (şi) Steaua?

joi, 08 decembrie 2016, 02:44
3 MIN
 Astra sau (şi) Steaua?

 Villarreal – Steaua Bucureşti (ora 18:00) şi Astra Giurgiu – AS Roma (20:00), astăzi, în ultima etapă a grupelor Europa League, cu şanse mai mare de calificare în faza următoare pentru giurgiuveni

 
Astăzi, se joacă ultimele şanse ale echipelor româneşti în Europa League. Cum puţină lume credea la tragerea la sorţi, Astra Giurgiu, cu un joc reactiv excelent prin deplasări, are mai multe şanse de calificare decât Steaua, a cărei grupă părea uşoară. Echipa din Ghencea deschide balul de la ora 18:00, la Villarreal în faţa formaţiei locale, numită “Submarinul Galben”, teoretic, favorita grupei. Însă acum, înaintea ultimei runde, clasamentul grupei L aruncă flăcări. Osmanlîspor, echipa lui Raul Rusescu, conduce cu 7 puncte, urmată de celelalte echipe din grupă, toate, la distanţă de un punct. Problema echipei pregătite de Laurenţiu Reghecampf este aceea că joacă în ultima etapă pe terenul echipei din provincia valenciană şi are nevoie neapărat de victorie acolo, ceea ce, ţinând cont de jocul etalat de stelişti până acum, este extrem de greu de crezut. Formaţia bucureşteană ar mai avea o şansă, în cazul în care obţine un egal, dar egalul acesta să nu fie 0-0 sau 1-1, iar în plus, mai trebuie şi un ajutor de la Rusescu, Osmanlîspor să câştige meciul de la Ankara cu FC Zürich. Greu n-ar fi de îndeplinit această condiţie, mai problematic este rezultatul echipei române. De la echipa spaniolă vor lipsi Soldado, Cerîşev, Jokic şi Castillejo, accidentaţi
Villarreal: Asenjo – Gaspar, Musacchio, Ruiz, Angel – dos Santos, Trigueiros, Hernandez, Soriano – Bakambu, Sansone. Antrenor: Fran Escribá.
Steaua: Niţă  – O.Popescu, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Popa, Boldrin, William – Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
Arbitru: Manuel Grafe (Germania)
 
 
În grupa E, Astra Giurgiu are o misiune extrem de grea pe “Arena Naţională” cu AS Roma, care a învins, pe “Stadio Olimpico” cu 4-0 formaţia lui Marius Şumudică. Cu o victorie, “astriştii” se califică indiferent de rezultatul de la Plzen (Viktoria – Austria Viena), însă Astra poate accede în faza eliminatorie, chiar dacă pierde, în condiţiile în care Austria Viena nu câştigă în oraşul berarilor, în faţa unei echipe deja eliminate. Clasamentul arată astfel:1. Roma – 11 p; 2. Astra – 7 p; 3. Austria – 5 p; 4. Plzen – 3 p. Speranţa lui Şumudică şi a elevilor săi este ca Roma să folosească multe rezerve, în vederea partidei din campionat, însă antrenorul Luciano Spalletti, chiar dacă şi-a adus trei jucători U19 de la echipa “Primavera”, a venit la Bucureşti şi cu “monumentul” Totti, şi cu Strootman, El Shaarawy, Nainggolan, Dzeko sau portarul Szczesny. Câţi dintre aceştia vor fi aliniaţi în faţa Astrei numai bunul Spalletti ştie.
Astra: Lung – Geraldo, Oros, Săpunaru – Stan, Lovin, Seto, Morais – Budescu, Alibec, Teixeira.
Roma: Becker – Marchizza, Emerson, Vermaelen, Perez – Spinozzi, Strootman, El Shaarawy, Naingollan –Totti, Dzeko.
Arbitru: Hüseyin Göçek (Turcia)

    

Comentarii