Bărbat prins chiar înainte de a se arunca de pe bloc, în Piaţa Unirii

marți, 21 iunie 2016, 01:51
2 MIN
 Bărbat prins chiar înainte de a se arunca de pe bloc, în Piaţa Unirii

Tânărul de 27 de ani a motivat că voia să renunţe la viaţă din cauza problemelor din familie.

Doi bărbaţi, ambii cu unele probleme psihice, au încercat să se sinucidă zilele acestea, înghiţind mai multe medicamente din tratamentul propriu sau ameninţând că se aruncă de în gol. Ambii au fost salvaţi la timp, în prezent fiind internaţi pentru tratament în spitale din Iaşi. Cazul cel mai grav este al unui ieşean diagnosticat cu schizofrenie, care a băut un pumn de pastile din cauza cărora a fost preluat de un echipaj SMURD în comă toxică. Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost internat în Clinica 2 Medicală de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, fiind supravegheat în secţia ATI a unităţii medicale.

Celălalt bărbat care a încercat să se sinucidă se află internat la Spitalul de Psihiatrie „Socola”, acolo unde a fost internat după ce a încercat să se arunce de pe un bloc din spatele Stării Civile. Ieşeanul în vârstă de 27 de ani era în evidenţele medicilor psihiatri cu mai multe tulburări.

„Echipajul medical B2 de urgenţă cu asistent, al SAJ Iaşi, a intervenit duminică, 19 iunie, în urma apelului la 112, înregistrat la ora 15.21, în Strada Unirii, în spate la Starea Civilă, pentru o persoană de sex masculin cu tentativă de suicid. La locul solicitării era un bărbat de 27 de ani care ameninţa că se aruncă de la nivelul balustradei de la etajul şase pe casa scării din bloc. Acesta era în evidenţă cu internări la psihiatrie, acum motivând că are probleme de familie şi nu doreşte să mai trăiască. A fost prins de o persoană care o reuşit să ajungă la el şi a fost coborât la ambulanţă”, a arătat asistent medical principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ. 

Comentarii