Bărbaţii albi, „specii pe cale de disparitie”de la conducerea firmelor britanice

sâmbătă, 11 martie 2017, 17:53
2 MIN
 Bărbaţii albi, „specii pe cale de disparitie”de la conducerea firmelor britanice

Presedintele celui mai mare retailer din Marea Britanie, Tesco, a declarat saptamana aceasta intr-o conferinta de presa ca  barbatii caucazieni sunt "specii pe cale de disparitie" din consiliile companiilor britanice, scrie Reuters. John Allan a revenit ulterior asupra declaratiei, afirmand pentru The Guardian ca de fapt fusese o gluma si ca voia doar sa spuna ca aceasta esteo "perioada deosebit de favorabila" pentru femei si, in general, pentru persoanele din diferite comunitati entice, scrie hotnews.ro.

Allan, care a devenit presedinte non-exeutiv al Tesco in 2015, a facut aceste declaratii in conferinta Retail Week live, la care luau parte directori non-executivi aspiranti. "Timp de 1000 de ani, barbatii au obtinut cel mai mult din aceste locuri de munca, insa pendulul s-a miscat semnificativ in directia opusa si cred ca va ramane acolo in viitorul apropiat", a declarat Allan, citat de presa britanica. "Insa daca esti barbat alb este greu. Esti specie pe cale de disparitie si va trebui sa muncesti de doua ori mai mult", a continuat presedintele Tesco, arată hotnews.ro.


Allan a declarat ulterior pentru The Guardian ca afirmatiile sale, facute la o zi dupa Ziua Internationala a Femeilor, nu trebuiau luate in serios si ca au reprezentat un motiv de amuzament pentru femeile din sala. "Era intentionat ca amuzant, o mica hiperbola. Clar, barbatii albi nu sunt, literal, specie pe cale de disparitie, insa de fapt voiam sa scot in evidenta lucrul opus, si anume ca este o perioada minuntata pentru femei si pentru membrii minoritatilor etnice care vor sa intre in afaceri", a explicat Allan, potrivit hotnews.ro.

Intr-o declaratie de presa facuta publica sambata, Allan a declarat ca este un sustinator puternic al unei diversitati cat mai mari si ca a regretat faptul ca declaratiile sale au lasat impresia opusa.
 "Voiam sa arat ca un consiliu de succes trebuie fie activ si sa aduca impreuna un set de oameni divers si reprezentativ. Mai raman multe de facut, insa acum este un moment bun pentru femei sa iasa in fata in roluri de directori non-executivi", spune presedintele Tesco.

 

SURSA: hotnews.ro 

Comentarii