Bătrâne lăsate fără banii adunaţi ani întregi! Două escroace le-au păcălit cu detergenţi

marți, 12 mai 2015, 01:56
2 MIN
 Bătrâne lăsate fără banii adunaţi ani întregi! Două escroace le-au păcălit cu detergenţi

Asta s-a întâmplat după ce au deschis uşa unor aşa-numite reprezentante ale unei firme de produse de curăţenie. Ambele pensionare păgubite aveau peste 80 de ani.

Două pensionare din Iaşi care au primit în casă două escroace care s-au dat repre­zentantele unor firme de produse de cu­răţenie au rămas fără bani. Ieşencele, în vârstă de 83, respectiv 89 de ani, le-au invitat imediat în casă pe cele două escroace, care le-au promis din pragul uşii că oferă produse de curăţenie gratuit. După ce au plecat, victimele au observat că nu mai au banii puşi deoparte.

„În ultimele zile, poliţiştii municipiului Iaşi au fost sesizaţi despre faptul că două persoane în vârstă au fost păcălite de falşi vizitatori, iar sub pretextul că reprezintă o firmă şi oferă gratuit produse de curăţenie, pe fondul ne­atenţiei, au reuşit să sustragă din apartamentele victimelor suma de 5.500 lei. În acest caz, poliţiştii efectuează cercetări pentru recuperarea prejudiciului şi identificarea persoanelor în cauză“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Poliţiştii recomandă ieşenilor să nu mai permită intrarea necunoscuţilor în propriile apartamente şi să sesizeze imediat persoanele suspecte la numărul 112.

„Aceşti falşi vizitatori acţionează prin distragerea atenţiei sau atribuirea unor calităţi false şi astfel încearcă să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi reprezentant al unor au­torităţi publice, companie de gaze, apă sau electricitate. Face parte din categoria persoanelor insistente şi convingătoare, şi poate fi bărbat, femeie sau copil. Cere un pahar de apă sau vrea să se spele pe mâini“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.
 

Comentarii