Bilanţul primarilor dezertori din judeţul Iaşi: PSD Iaşi a mai racolat 5 primari

marți, 23 septembrie 2014, 01:55
2 MIN
 Bilanţul primarilor dezertori din judeţul Iaşi: PSD Iaşi a mai racolat 5 primari

Bilanţul primarilor dezertori ieşeni a ajuns la 19.

Încă cinci primari liberali şi-au schimbat tabăra în ultimele zile, afirmă surse apropiate negocierilor desfăşurate de PSD. Noile „achiziţii“ ale PSD ar fi primarii liberali din Bârnova – Gheorghe Cazacu, Dolheşti – Petru Butnariu, Pri­săcani – Constantin Chi­ri­lă, Roşcani – Ginovel Gheor­ghiu, şi Stolniceni Prăjescu – Costel Hugianu.

Aceştia se adaugă celor 13 primari PNL, PPDD şi PDL care au fost cooptaţi săptă­mâ­na trecută de PSD, şi unui alt primar PNL care s-a înscris în UNPR. Odată cu mutările politice din aceste zile, PSD a devenit principala forţă po­litică din judeţ, de la 42 de primari pe care îi avea în urma alegerilor locale din iunie 2012 ajun­gând acum la 60. PDL a rămas cu şase primari din 10 câştigaţi în 2012, PPDD nu mai are niciunul, iar PNL a rămas cu 32 din cei 45 de primari pe care îi avea înaintea apariţiei ordonanţei „Dragnea“.

Ieri la prânz, reprezentanţii PNL au precizat că nu cunosc numărul real al primarilor care încă sunt mem­bri ai partidului, oficial ei fiind tot 45. „Ordonanţa dă po­sibililtatea primarilor să schimbe partidul fără a informa partidul din care făceau parte. După expirarea termenului de 45 de zile dat prin ordonanţă, Prefectura este in­formată de modificările apă­rute. Până atunci, totul este la nivel de zvon“, a spus Ale­xandru Mu­raru, vice­preşedintele filialei judeţene a PNL.

Comentarii