Bolnavii de cancer din alte localităţi vor putea sta la Hotelul IRO din septembrie

vineri, 10 iulie 2015, 01:57
2 MIN
 Bolnavii de cancer din alte localităţi vor putea sta la Hotelul IRO din septembrie

Acesta este angajamentul cel mai recent al conducerii Institutului. Vezi care este motivul decalării!

Hotelul în care vor fi cazaţi pacienţii Institutului Regional de Oncologie (IRO) cu indicaţie de radioterapie va fi gata în septembrie. Conducerea institutului a precizat ieri că lucrările au fost suprapuse cu un proiect medical care încă nu a fost realizat, dar la care nu se va renunţa. Din această cauză, termenul de finalizare a hotelului a fost uşor decalat, motiv pentru care constructorul efectuează acum lucrări în toată clădirea, mai puţin la parter, acolo unde conducerea IRO vrea să realizeze un centru de terapie. „Intenţionăm să facem un centru de terapie cu iod radioactiv, aşa cum există la Cluj şi la Bucureşti. Din această cauză, deocamdată, se lucrează peste tot, mai puţin la parter, acolo unde vrem să facem acest centru. Sper că lucrările vor fi finalizate până în luna septembrie“, a arătat ec. Mirela Grosu, manager al IRO.

Din lipsă de spaţiu de cazare, bolnavii cu cancer din afara Iaşului care au indicaţie de radioterapie sunt programaţi în unele cazuri peste trei luni. Conducerea IRO a precizat că acest lucru se întâmplă pentru că cele 60 de paturi de cazare nu sunt suficiente şi, în plus, pacienţii au început să refuze să mai facă radioterapie la acceleratorul de particule de la Spitalul „Sf. Spiridon“, venind aici. „Pentru pacienţii care fac şedinţele în ambulatoriu listele nu sunt aşa de mari. În schimb, pentru cei care au nevoie şi de cazare, lista este făcută pentru următoarele trei luni. De ceva timp, dacă în jur de 60 de pacienţi mergeau şi la acceleratorul de la Spiridon, acum fac acolo în jur de 35 de pacienţi, pentru că ei preferă aparatele noi“, a mai explicat ec. Mirela Grosu.

În cadrul IRO, Laboratorul de radioterapie oferă servicii de radioterapie curativă şi paliativă în regim ambulator şi de spitalizare continuă pe 60 paturi. Platforma tehnică include trei acceleratoare de particule, trei simulatoare CT, sistem modern de plan tratament care oferă posibilitatea de a efectua radioterapie externă conformaţională 3D, IMRT, RapidArc, stereotaxie. Echipa de radioterapie este formată din patru medici primari şi doi medici specialişti radioterapie, trei medici rezidenţi pe post, 10 fizicieni, un inginer şi 23 de tehnicieni şi asistenţi medicali.
 

Comentarii