Cădere de cortină la handbal

luni, 23 mai 2016, 01:44
2 MIN
 Cădere de cortină la handbal

 

Politehnica a încheiat sezonul pe locul VI n în ultima rundă, ieşenii au cedat acasă, 21-33, contra CSU Bucovina Suceava
 
 
Ultima apariţie a echipei de handbal masculin Politehnica Iaşi în sezonul 2015-2016 a avut loc sâmbătă, în Sala Liceului cu Program Sportiv Iaşi. În ultima rundă a Diviziei A, echipa ieşeană a cedat cu 21-33 (9-16) în faţa CSU Bucovina Suceava, grupare va participa la barajul de promovare în Liga Naţională după ce a încheiat sezonul pe locul III. Gazdele au ţinut aproape de adversar în prima treime, scorul fiind 6-8 în minutul 20. Sucevenii s-au distanţat decisiv pe finalul primului act, când au înscris patru goluri consecutive în ultimele patru minute. Un alt sprint al bucovinenilor a avut loc şi pe finalul celei de-a doua reprize, după minutul 57, când scorul era 21-30. Reuşitele gazdelor au fost semnate de Dimofte (5), Topolniceanu (4), Moşneagu (3), Şt. Dumitrache (3), Vulpe (2), Toma (2), G. Dumitrache (1), Zaharia (1).
Politehnica a rămas astfel cu 42 de puncte şi a încheiat sezonul pe locul VI, la 7 puncte de locul V, ocupat de Farul şi 17 de suceveni, într-o serie de 13 formaţii. În eşalonul de elită a promovat HC Dobrogea Sud Constanţa, care a fost neînvinsă. CSSM Bacău, care s-a clasat pe locul secund va juca la baraj, alături de Bucovina, CSM Satu Mare (locul II în Seria B), CSM Oradea (locul III în Seria B), Energia Târgu Jiu (locul III în play-out-ul Ligii Naţionale) şi CSM Focşani (locul IV în play-out-ul Ligii Naţionale), grupările clasate pe primele două poziţii urmând să evolueze în sezonul viitor în divizia întâi. Formaţia ieşeană va intra în vacanţă săptămâna viitoare. 

    

Comentarii