Calendarul testelor pentru clasa a V-a la colegiile de elită din Iaşi

miercuri, 10 februarie 2016, 02:56
3 MIN
 Calendarul testelor pentru clasa a V-a la colegiile de elită din Iaşi

Concursurile au rolul principal de selecţie a elevilor în cadrul şcolilor de top.

Pentru a nu cădea în aceeaşi zi, ori la intervale scurte de timp, concursurile de la liceele de elită au fost stabilite de comun acord, între directorii de şcoli. Este vorba de Colegiul Naţional, Colegiul „Negruzzi“ şi Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi.

Astfel, pe 12 martie, va avea loc Concursul de matematică „Al. Myller“ şi Concursul de limbă, comunicare şi literatură română „Nicolae Labiş“ de la Colegiul Naţional, pe 5 martie Concursurile „Ionel Teodoreanu“ şi „Traian Lalescu“ de la Colegiul „Negruzzi“ iar pe 19 martie Concursul „Leris“ de la Colegiul „Emil Racoviţă“.

„Pe 19 martie va fi proba la limba română, iar pe 20 la matematică. Concursul le oferă elevilor de clasa a IV-a cadrul şi prilejul unei evaluări la nivelul generaţiei lor, având ca obiective generale promovarea ideii de competiţie şi încurajarea performanţei prin valori la un nivel înalt a competenţelor şcolare, precum şi a gândirii logice şi creative. În vederea familiarizării elevilor cu exigenţele concursului, precum şi cu aspectele care definesc viaţa şcolii şi spiritul racoviţist, colegiul organizează evenimentul anual Zilele Porţilor Deschise, care se va desfăşura miercuri, 9 martie, între orele 16.30 şi 19.30, şi duminică, 13 martie, între orele 10 şi 13“, a declarat Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă“ din Iaşi.

La această şcoală, în anul şcolar 2016-2017, vor exista trei clase de-a V-a, cu un număr de 84 de locuri, din care 60% vor fi ocupate prin acest concurs. Înscrierile se vor face la secretariatul Colegiului, în perioada 10 -17 martie în intervalul orar 8 – 15:30. Pentru înscriere este necesară o copie a certificatului de naştere al elevului.

Elevii pot opta pentru a participa la una dintre cele două probe sau la ambele. Timpul de lucru pentru fiecare probă de concurs este de 90 de minute, iar pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0232/234.272.

La Colegiul „Negruzzi“, Concursul „Ionel Teodoreanu“ la limba română va avea loc pe 5 martie, iar pe 6 martie, proba la matematică în cadrul concursului „Traian Lalescu“. Perioada de înscrieri este 15 februarie – 2 martie, la secretariatul şcolii, în intervalul orar 10-15. La înscriere este nevoie de certificatul de naştere şi de o cerere tip pe care o puteţi completa pe loc. Informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul instituţiei la numărul de telefon; 0232/210.510. La „Negruzzi“ vor fi în anul şcolar 2016-2017 un număr de cinci clase, la fel ca anul trecut, adică 140 de locuri.

„Vor fi şi două clase intensiv engleză şi una intensiv germană, iar după ce se fac clasele, se va da o testare în limba străină. Anul trecut s-au ocupat 50% din locuri prin acest cocnurs, iar restul, după testarea din luna mai. Anul acesta se va acupa 60% după concurs şi restul la testarea din mai“, a declarat Elvira Rotundu, directorul Colegiului „Negruzzi“ din Iaşi.

La Colegiul Naţional, probele vor avea loc în aceeaşi zi, de la ora 10 pe 12 martie. Probele vor dura câte 90 de minute fiecare, iar pentru înscriere este nevoie de certificatul de naştere. Mai multe detalii puteţi afla la numărul de telefon: 0232/214.036. La Colegiul Naţional, în noul an şcolar vor fi şase clase de a V-a, adică 168 de locuri. Mare parte dintre acestea se vor ocupa prin acest concurs. Subiectele vor fi elaborate în conformitate cu structura şi cu programa de concurs, care pot fi consultate pe site-urile şcolilor.

Comentarii