Capi interlopi din Iaşi, judecaţi de doi ani: procesul bate pasul pe loc

miercuri, 29 iulie 2015, 01:55
1 MIN
 Capi interlopi din Iaşi, judecaţi de doi ani: procesul bate pasul pe loc

Aceştia ar fi luat bani de la ieşeancă promiţându-i la schimb influenţă în rândul unor judecători de la Curtea de Apel Iaşi

Dosarul în care trei cunoscuţi interlopi din oraş sunt judecaţi pentru trafic de influenţă bate pasul pe loc. Înregistrat în urmă cu doi ani, dosarul în care Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu sunt acuzaţi că ar fi primit 40.000 de euro în schimbul “vânzării” unei sentinţe a fost amânat încă o dată, urmând a se relua pe 21 septembrie, după finalizarea vacanţei judecătoreşti.
În acelaşi dosar mai sunt judecaţi pentru favorizarea infractorului şi alţi interlopi, precum Costel Corduneanu sau Vasile Călin. Dosarul a fost trimis în instanţă în august 2013, fiind instrumentat de fostul procuror DNA Emilian Eva.
De altfel, Eva a şi fost sancţionat cu scăderea salariului pentru nereguli procedurale comise în timpul urmăririi penale din acest dosar. Potrivit rechizitoriului, cei trei interlopi ar fi promis unei tinere acuzate de trafic de persoane că poate determina doi judecători de la Curtea de Apel Iaşi să dea o soluţie mai blândă în dosarul ei.

 

Comentarii