Cardul de sănătate: prima zi fără blocaj în sistem

sâmbătă, 09 mai 2015, 01:51
2 MIN
 Cardul de sănătate: prima zi fără blocaj în sistem

Sistemul informatic prin care furnizorii de servicii medicale îşi validează cosultaţiile prestate prin intermediul cardului naţional de sănătate a început să funcţioneze bine în ultimele zile.

 Medicii de familie spun că de ieri sistemul informatic nu s-a mai blocat şi au putut oferi consultaţii continuu, fără să aştepte câte 10-15 minute pentru a valida fiecare operaţiune. Mai mult, având în vedere că programul a decurs normal, fiecare pacient a putut intra la medic fără să se reprogrameze la o dată ulterioară. „Azi (n.r., ieri) sistemul a funcţionat chiar foarte bine şi am acoperit toate programările făcute. Eu dau consultaţiile în baza cardului de sănătate. Dacă pacientul nu îl are emis sau are vreo problemă cu el, asiguratul este îngrijit, conform ordinului dat. Dar am văzut că unele case judeţene şi-au avertizat furnizorii să aibă grijă că actele emise sunt ambigue. Eu i-am trimis acasă după document pe cei care l-au uitat”, a spus dr. Claudiu Vornicu, medic de familie din Iaşi.

În ultimele zile, conform unor informaţii, CNAS a mai făcut achiziţii pentru suportul serverelor care susţin sistemul informatic al cardului de sănătate. Între timp, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au emis un comunicat de presă prin care au anunţat că proiectul prin care se doreşte informatizarea sistemului de sănătate este sabotat de unele persoane care „au recurs la metode de intoxicare şi manipulare prin intermediul reţelelor de socializare”.

 

Comentarii