Care au fost ultimele medii la admiterea la liceele de elită din Iaşi

miercuri, 15 iulie 2015, 01:54
2 MIN
 Care au fost ultimele medii la admiterea la liceele de elită din Iaşi

În urma repartizării computerizate, la liceele de elită din Iaşi s-a intrat cu medii foarte mari, ultima medie înregistrată la cele cinci licee (Naţional, "Negruzzi", "Moisil", "Eminescu" şi "Racoviţă") a fost 9,24, la Colegiul „Gr. Moisil”. De menţionat este faptul că la acest liceu sunt şase clase de mate–info, din acest motiv şi ultima medie fiind cea mai mică din lista liceelor cu acest profil. Chiar şi aşa, ultima medie este mult mai mare decât cea de anul trecut, când a coborât sub 9.

 

La Colegiul Naţional, la profilul mate-info, ultima medie de admitere a fost 9,76, la profilul ştiinţe ale naturii – 9,69, iar la filologie – 9,47. La Colegiul „Costache Negruzzi”, ultima medie la profilul mate-info a fost 9,62, la ştiinţe ale naturii – 9,61, iar la filologie – 9,43. La Colegiul „Emil Racoviţă”, ultima medie la mate-info a fost 9,61, la ştiinţe ale naturii – 9,55, iar la filologie – 9,41. Aceleaşi medii mari au fost înregistrate şi la Colegiul "Eminescu", unde ultima medie la profilul mate-info a fost 9,33, la ştiinţe – 9,47, iar la filologie – 9,26, medii mult mai mari ca anul trecut.
 
Peste 85% dintre elevii care au susţinut evaluarea naţională în judeţul Iaşi au obţinut medii peste 5, iar 20 de candidaţi au avut media maximă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) apreciind că este o ”creştere semnificativă“ faţă de anul trecut. „Rezultatele, ţinând cont de subiectele de anul acesta, sunt foarte bune. Sunt creşteri semnificative, subiectele au fost accesibile, formulate clar, fără doze de ambiguitate, cum s-au înregistrat în anii trecuţi. La limba română, subiectele au fost echilibrate, la matematică destul de uşoare, iar pe zona de mijloc nu se poate face diferenţa”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector ISJ.
 
Admiterea se va finaliza în periaoda 16 -24 iulie cu depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. La acest examen s-au înscris anul acesta 6.770 de absolvenţi de clasa a VIII-a, din care în jur de 200 au lipsit de la examen. Şase dintre absolvenţi au intrat la cele mai bune licee din Iaşi cu media de admitere 10.
 

 

Comentarii