Ce facem la mijloc, Mister?

marți, 08 martie 2016, 02:43
4 MIN
 Ce facem la mijloc, Mister?

 După 11 mecuri fără înfrângere, CSMS a pierdut în Liga I, 0-2 acasă, cu echipa clujeană CFR. Ca şi în ultimele două partide din sezonul regulat, linia mediană a suferit, însă antrenorul Nicolo Napoli nu a luat nicio măsură

 
 
Unul câte unul, visele frumoase se termină la CSMS… După ce a ratat play-off-ul şi Europa pentru câţiva centimetri, echipa ieşeană a ajuns şi la finalul unei frumoase serii de 11 partide fără înfrângere. Sâmbătă, trupa pregătită de Nicolo Napoli a cedat pe teren propriu, 0-2 în faţa CFR Cluj, în prima etapă a play-out-ului Ligii I.
Aşa cum am precizat şi în cronica partidei, eşecul este nemeritat dacă ţinem cont de aspectul jocului. După un start poticnit, Iaşul a dominat, chiar aproape total în repriza a doua, şi-a creat destule ocazii de gol, patru dintre ele foarte mari, în timp ce oaspeţii s-au retras imediat după ce au deschis scorul şi nu au mai avut nicio acţiune periculoasă până în prelungirile partidei, când au închis tabela. Frustrarea pierderii unui meci din care merita să obţină minimum un egal a fost amplificată de calitatea terenului, care a ajuns să arate ca o tarla după acţiunile naţionalei de rugby. Cu mingea ţopăind, ieşenii, care şi aşa nu excelează la capitolul creaţie, au construit greu, anevoios, viteza de joc fiind scăzută de faptul că jucătorii aveau nevoie de două-trei atingeri pentru a stăpâni balonul. Peisajul a convenit de minune oaspeţilor, care, deşi au jucători mai tehnici, şi-au văzut misiunea simplificată prin mutarea poverii iniţiativei către CSMS. Deşi în fotbal un detaliu foarte mic poate face diferenţa, a pune eşecul doar pe seama nedreptăţii şi a stării gazonului ar reprezenta o eroare imensă.
Nu din cauzele amintite a respins Ciucă greşit înainte de primul gol, nu din cauzele amintite Vasile Gheorghe continuă să nu nimerească poarta, nu din cauzele amintite mijlocaşii de bandă rămân lipsiţi de eficienţă, nu din cauzele amintite Nicolo Napoli nu iese din conservatorismul care dăunează echipei. Deşi mijlocul a suferit din plin la ultimele două meciuri din sezonul regulat, cu Timişoara şi FC Steaua Bucureşti, tehnicianul italian a mers pe aceeaşi formulă. Böle a rămas pe dreapta (deşi dă randament mai slab decât anul trecut, când evolua pe flancul opus), iar Viveiros pe stânga, iar în centru au fost păstraţi Vasile Gheorghe şi Creţu, cel care fusese substituit de Enescu în duelul cu bănăţenii doar din cauza unei suspendări. Rezultatul? CSMS a continuat să nu aibă limpezime şi eficienţă, iar valoroşii atacanţi Cristea şi Golubovic au fost foarte puţin puşi în valoare. Şi pentru ca surprizele neplăcute să fie totale, tehnicianul a făcut, ca şi în meciul cu Timişoara, o singură schimbare, (aceeaşi!), Onduku – Viveiros. Asta deşi CFR a jucat din minutul 69 cu un om mai puţin, pe bancă se mai aflau, în afara unui Frăsinescu flămând de joc şi a conaţionalului său Piccioni, alţi trei mijlocaşi care ard de nerăbdare să se remarce, Llullaku, Bădic şi Enescu, iar Bosoi stătea în tribună.
Al treilea succes obţinut de ardeleni în Copou în aceasta stagiune, după cele obţinute în Cupa Ligii şi Cupa României, coroborat cu victoria Craiovei în faţa FC Voluntari, a făcut ca Iaşul să piardă primul loc în play-out. Pentru a nu avea surprize şi a nu continua coborârea spre zona mişcătoare a clasamentului, CSMS trebuie să se trezească urgent, mai ales că vineri, la Ploieşti, va da peste o haită de lupi, galbeni, înfometată amarnic.
 
PS: Ultimul rezultat înregistrat în prima etapă a play-out-ului: Concordia Chiajna – Poli Timişoara 0-0. Bărbuţ (’83) şi Goga (’87) – ambii de la oaspeţi – au fost eliminaţi.
Play-off: ASA Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-0). Vasiljevic (’49), Hora (’73 – penalty). Patru eliminări în tabăra gazdelor: Ţucudean (’31), Constantin (’65), Voiculeţ (’82), Costa (’84)!!
 
CSMS-catalog
 
Caparco (7) – intervenţiile lui miraculoase, din minutul 8, au făcut înconjurul Europei; nu i se poate imputa primul gol, a avut alte două parade înainte de a încasa golul doi.
Voicu (6) – atent în apărare, a urcat de câteva ori periculos în atac.
Mihalache (5,5) – câteva ezitări.
Ciucă (4) – a gafat grav în minutul 20, când i-a pasat perfect lui Bud, care a deschis scorul.
Ţigănaşu (6) – a încercat multe.
Böle (5) – ceva mai atent faţă de ultimele partide din sezonul regulat, însă tot lipsit de eficienţă; a avut un şut bun, în minutul 55, parat de Marc.
Creţu (5) – în nota colegilor din linia mediană.
V. Gheorghe (5) – continuă să fie lipsit de inspiraţie.
Viveiros (5) – a ratat o ocazie foarte mare, în minutul 18, a bătut periculos un corner, în minutul 37; per total, rămâne cu multe restanţe.
Golubovic (6) – s-a zbătut mult, însă a simţit din plin lipsa materiei prime.
Cristea (6) – situaţie asemănătoare cu a lui Golubovic; a plasat o lovitură periculoasă de cap, în minutul 87, însă Marc a parat.
Onduku (6) – a dat ceva culoare pe final.
 
 
 
 
 

Comentarii