Un cunoscut antrenor european ar putea prelua Rapid București

vineri, 10 mai 2024, 18:10
2 MIN
 Un cunoscut antrenor european ar putea prelua Rapid București

Giuleștenii ar fi gata să-l instaleze pe banca tehnică pe Neil Lennon după ce se va încheia actuala stagiune.

În play-off, Rapid s-a debarasat de serviciile italianului Cristiano Bergodi, în urma rezultatelor slabe înregistrate de giuleșteni cu antrenorul respectiv la cârmă. Bogdan Lobonț a preluat interimatul la Rapid, dar îi va părăsi, cel mai probabil, pe giuleșteni la finalul sezonului.

Neil Lennon ar fi o variantă solidă pentru banca Rapidului. Irlandezul și-a trecut în CV cinci titluri și patru cupe cu Celtic și a antrenat ultima dată în 2022, la Omonia Nikosia.

Scoțienii de la footballscotland.co.uk au scris despre posibila numire a tehnicianului la Rapid, titrând: ”Legenda lui Celtic poartă discuții pentru postul de antrenor de la Rapid”.

”Lennon a fost pe punctul de a se înțelege cu naționala Republicii Irlandei, dar și cu Aberdeen, însă în cele din urmă alți candidați au preluat echipele respective. Acum antrenorul de 52 de ani a purtat discuții cu conducerea Rapidului.

Inițial, Martin O’Neill a fost candidat pentru postul de antrenor de la Rapid, dar acum înțelegem că Lennon e cel care a tot purtat negocieri cu echipa din București”, au mai punctat jurnaliștii scoțieni.

Jucător la juniorii lui Glenavon și Manchester City, Neil Lennon a fost legitimat de-a lungul carierei sale la formații precum Crewe Alexandra, Leicester, Celtic, Nottingham Forest și Wycombe, unde s-a retras în 2008.

A fost secund la Celtic, antrenor la Celtic B, iar în 2010 până în 2014 a fost principal la același club. În perioada 2014-2016 a antrenat-o pe Bolton, din 2016 până în 2019, pe Hibernian, ca în 2019 să revină ca interimar la Celtic și să o preia, în cele din urmă, până în 2021. În 2022 a fost tehnicianul celor de la Omonia Nikosia.

Comentarii