Ce proiecte culturale primesc bani de la Primărie?

luni, 11 septembrie 2017, 08:12
1 MIN
 Ce proiecte culturale primesc bani de la Primărie?

Municipalitatea a selectat cinci proiecte din domeniul culturii scrise pentru acordarea de fonduri nerambursabile. Iniţiativele vor beneficia de o finanţare cuprinsă între 10.000 şi 33.000 lei, în funcţie de punctajul pe care l-au obţinut în urma evaluării. 

„Suma acordată pentru finanţarea proiectelor din domeniul culturii scrise care au solicitat finanţare nerambursabilă la acest termen din programul anual se ridică la valoarea de 95.560 lei, dintr-un total al fondurilor disponibile de 100.000 lei“, se arată într-un raport al Comisiei de evaluare, făcut public ieri de către reprezentanţii Primăriei.

Lista proiectelor câştigătoare cuprinde organizaţiile Asociaţia Revista „Convorbiri Literare“ (33.000 lei), Asociaţia Culturală „Feed Back“ (18.040 lei), Asociaţia Culturală „Zona Literară“ (17.620 lei), Fundaţia Culturală „Poezia“ (16.200 lei) şi Fundaţia Culturală „Calea, Adevărul şi Viaţa“ (10.400 lei). În cazul tuturor proiectelor este vorba despre editarea, publicarea şi difuzarea unei reviste culturale. „Implementarea activităţilor din proiect de către beneficiari, precum şi implementarea financiară se va face ulterior semnării contractului de finanţare nerambursabilă între Municipiul Iaşi, în calitate de finanţator, şi organizaţia responsabilă de managementul de proiect“, se mai precizează în raportul municipalităţii. Din Comisia de evaluare fac parte angajaţi ai Primăriei, scriitori şi şefi de instituţii culturale.  

Comentarii