Ceasuri rele cu veşti bune

marți, 17 octombrie 2017, 13:20
3 MIN

* Unii zic că marţi sunt trei ceasuri rele; noi aducem veşti bune din domenii diverse. Specialiştii IT români îşi dovedesc din nou talentul, lansând un site menit a umple un gol: "Internetul e plin de site-uri cu mesaje şi SMS-uri de trimis de Sărbători; ieri am dat drumul la primul site cu înjurături de trimis zilnic, nu doar la ocazii speciale!", ne povesteşte unul dintre autori. Site-ul "www.ma-ta.ro" vine în întâmpinarea celor sătui de mesaje gen "Fie ca Lumina Sarbatorilor etc." şi oferă o bogată gamă de înjurături de utilizat atât la evenimente, cât şi în viaţa de fiecare zi. Conţinutul variat e împărţit pe categorii: "Înjurături româneşti de ieri şi de azi", "Din insultele popoarelor", "Mici prostii pentru copii" şi rubrica de injurii la modă pentru doamne. Pe forumul cititorilor se găsesc emoticoane care fac semne porcoase, care ameninţă cu bărdiţa sau care fugăresc cu un par în mână alte emoticoane îmbrăcate ca nişte soacre.

* O veste bună şi din mediul rural: în colţuri pierdute ale ţării există români desprinşi, parcă, din filmele SF! Într-un sat din Moldova trăieşte un bărbat care, ciupit fiind de o furnică mutantă (urmaşa unei furnici iradiate în 1986, când a avut loc catastrofa de la Cernobîl), a început să muncească zilnic! Cazul seamănă cu cel al Omului Păianjen, care a căpătat superputeri după ce a fost muşcat de un păianjen mutant. Întocmai ca furnica, moldoveanul a devenit capabil să ridice greutăţi mari, motiv pentru care e suspectat că ar fi furat un butoi cu vin. Şi în Teleorman au fost descoperiţi români cu proprietăţi neobişnuite: mai exact, nişte centauri, aproape ca în vechile legende, doar că aceştia au trupul de om şi capul de bou. Se pare că ei trăiesc de secole în zonă, fiind acceptaţi de localnici şi chiar căpătând drept de vot.

* Avem şi veşti mai puţin bune: câţiva compatrioţi pricepuţi la calculatoare şi-au pus talentul în slujba răului, pentru a întări zicala cu uscăturile din pădure: astfel, tocmai a fost depistată o reţea de infractori cibernetici care clonau carduri! E vorba, mai ales, despre carduri de fidelitate de la diverse farmacii şi magazine de cartier, deşi se ştie că nici cardurile originale nu folosesc la mai nimic. Şi alţi specialişti talentaţi au dat cinstea pe ruşine: acei hackeri care au clonat recent site-ul Guvernului. Utilizatorilor care intră pe noul site li se cer date personale şi, mai ales, bani, motiv pentru care nici măcar cei din Guvern nu mai ştiu care dintre cele două este site-ul adevărat.

Comentarii