De Business

Punem punctul pe știi

Cel mai mare magazin online din ţară angajează 40 de programatori la Iaşi

eMAG va recruta specialişti în PHP, Linux şi alte tehnologii web sau product Managers.

joi, 30 octombrie 2014, 02:50
2 MIN
 Cel mai mare magazin online din ţară angajează 40 de programatori la Iaşi

eMAG, cel mai mare magazin online din regiune, a anunţat că luna viitoare va deschide la Iaşi şi un centru de programare. Cu acest prilej, compania va recruta 40 de programatori în primul an de activitate. În prezent, în Iaşi, compania deţine un singur showroom, în cadrul Complexului Axa Niciman din Păcurari, unde lucrează 14 salariaţi.

 „Acest al doilea centru de programare deschis în ţară vine, după cel din Craiova, ca o consecinţă firească a dezvoltării organice din ultimii ani. Hub-ul din Iaşi va debuta peste câteva zile cu o echipă de patru programatori şi îşi va desfăşura activitatea într-un sediu central de 400 de metri pătraţi”, a declarat Tudor Manea, vicepreşedinte şi director de resurse umane la eMAG. Compania va recruta în Iaşi, pentru poziţii full-time, specialişti în PHP, Linux şi alte tehnologii web, Product Managers, dar şi specialişti în asigurarea calităţii. În centrul din Craiova, deschis anul trecut, lucrează în prezent 21 de angajaţi pe proiecte precum platforme de Marketplace, Asigurări, Resigilate, Carduri cadou şi alte servicii orientate către client.

 
eMAG a depăşit anul acesta pragul de 1.000 de angajaţi, iar recrutările vor continua, mai susţin oficialii companiei, atât în Bucureşti, dar şi în Iaşi. În acest sens, sunt programate, pentru anul în curs, investiţii în valoare de un milion de euro în dezvoltarea şi consolidarea echipei. „Vor urma şi alte centre locale de programare şi ne propunem să stabilim şi parteneriate cu universităţile din Bucureşti şi din ţară”, a adăugat Manea. Compania deja a prospectat puternic mediul studenţesc în acest an. Astfel, la un program de internship lansat de eMag pentru ocuparea a 22 de posturi au aplicat 1.400 de studenţi din toată ţara. Unul dintre creatorii pieţei de comerţ online din România, eMAG s-a plasat în poziţia de lider constant al acestui sector în ultimul deceniu.
 
Conducerea companiei ţinteşte însă tot mai sus, anunţând anterior că vânzările vor creşte cu peste 50% în acest an. “A fost un an foarte bun pentru eMag. Reuşim să generăm o creştere a vânzărilor de peste 50% în România, reuşim să lansăm noi produse şi mergem spre obiectivul de a fi destinaţia de shopping în care găseşti orice, cu uşurinţă. După rezultatele din trimestrul trei, ne uităm la mai mult”, a precizat pentru “Ziarul Financiar” Violeta Luca, vicepreşedinte şi director executiv al retailerului online. Afacerile societăţii Dante Internaţional SA, cea care deţine magazinul online, au crescut de la 685 milioane de lei în 2012 la 831,13 milioane de lei anul trecut, iar vânzările s-au majorat cu 22%, potrivit informaţiilor postate pe mfinante.ro.

 

 

Comentarii