Descindere surpriză a DNA la „Permise“

Comisarul şef Vasile Zacornea s-a trezit ieri cu doi procurori în birou

miercuri, 26 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Comisarul şef Vasile Zacornea s-a trezit ieri cu doi procurori în birou

Anchetatorii au ridicat ieri mai multe documente, fără însă a face vreo referire la faptele avute în vedere. Sunt vizate „fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie“ la această instituţie.

Anchetă a procurorilor la Serviciul Public Comunitar Re­gim Permise de Conducere şi În­matriculare a Vehiculelor. Direc­ţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi are în lucru un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie la această instituţie. În cursul zilei de ieri, doi reprezentanţi ai Parchetului au mers la Serviciul de Permise pentru a ridica documente. Potrivit unor surse din instituţie, anchetatorii ar fi intrat în biroul comisarului-şef Vasile Zacornea, căruia i-ar fi solicitat mai multe documente. După ce au primit înscrisurile cerute, anchetatorii au plecat din instituţie, fără a ridica vreo persoană şi fără a face vreo de­claraţie.

Vasile Zacornea nu ar fi avut, cel puţin până în cursul zilei de ieri, nicio calitate în acest dosar despre care reprezentanţii DNA, contactaţi de „Ziarul de Iaşi“, au refuzat să ofere vreo informaţie. Aceştia au invocat că dosarul se află, în prezent, într-o fază nepublică. Vasile Zacornea a avut telefonul mobil închis până aseară, la momentul închiderii ediţiei noastre, şi nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre vizita de ieri a anchetatorilor anticorupţie. Aceleaşi surse ne-au precizat că în acest dosar sunt vizate mai multe persoane, şi că acuzaţiile ar putea fi similare cu cele imputate, în trecut, unui instructor auto care a fost deferit justiţiei după ce ar fi cerut bani de la un cursant.

E vorba de Dumitru Melinte (68 de ani), care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare la finele anului trecut. „În rechizitoriu s-a reţinut că, în perioada aprilie – mai 2012, a pretins de la martorul denunţător C.I., direct sau printr-un intermediar, su­mele de 500 şi 600 euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii din cadrul SPCRPIV Iaşi, lăsând să se creadă că prin influenţa pe care ar avea-o asupra acestora îi va determina să-l favorizeze la susţinerea probei de traseu pentru obţinerea permisului de conducere“, au precizat procurorii, referitor la acuzaţiile imputate lui Melinte.  

 

 

Comentarii