N

Complicaţii tehnice la pasarela Octav Băncilă. Rampa pentru pietoni, una dintre probleme

N

joi, 29 mai 2014, 01:50
3 MIN
 Complicaţii tehnice la pasarela Octav Băncilă. Rampa pentru pietoni, una dintre probleme

\N

 Primăria a luat la puricat toate şantierele deschise în oraş pe proiectele europene

Primarul Gheorghe Nichita a avut deja o întâlnire cu toţi responsabilii pe patru dintre proiectele importante, scopul discuţiilor fiind ca lucrările să fie urgentate în această vară. Unul dintre proiectele analizate a fost cel al pasajului Octav Băncilă, unde au apărut mai multe probleme tehnice.

Conform primarului, soluţia tehnică de la pasaj a trebuit schimbată pentru ca rampa pentru pietoni să fie construită din beton armat, şi nu din pământ armat, cum era prevăzut până acum. În plus, lucrările vor fi îngreunate şi pe tronsonul liniilor de cale ferate, unde ar urma să se lucreze în etape, conform mersului trenurilor.

„Acum încercăm să creăm structurile de rezistenţă ca să putem face traversarea pe tablier a acestor linii de cale ferate. Este o lucrare complicată. Pregătim ca în septembrie să începem montajul şi la traversarea liniilor de cale ferată“, a precizat Nichita.

Pe lângă acestea, probleme sunt şi în cazul lucrărilor de pe strada Toma Cozma, inclusă tot pe proiectul axei Nord-Sud.

Primarul Nichita a spus că întârzierile sunt cauzate de lucrările de la reţeaua de apă, gestionate de ApaVital, care pot duce la tasări ale asfaltului dacă nu sunt executate corect. O astfel de problemă a apărut deja în Breazu, în zona Liceului Agricol, unde şoseaua reabilitată de Primărie cu fonduri europene s-a surpat pe o porţiune de câţiva metri din cauza conductelor de apă.

Primarul a somat conducerea CJ să-şi asume răspunderea şi pentru şantierele de la ApaVital care aduc probleme în trafic, cum este cel din Bucium. Cu excepţia acestui şantier, celelalte sunt relativ în grafic, conform municipalităţii.

Primăria a anunţat că lucrările pe şoseaua Nicolina vor fi gata în iunie, iar cele de pe strada Nicolina, la începutul lunii septembrie. Pasajul urmează să fie complet funcţional pe partea carosabilă în iulie, după care vor începe lucrările de consolidare a pasajului.

Grafice punctuale au fost date de constructori şi pentru reabilitarea liniilor de tramvai din zona Ţesătura-Metalurgie. Lucrările au avansat deja destul de mult, astfel că tronsonul dintre Nicolae Iorga până la intersecţia cu bulevardul Socola va fi complet asfaltat până pe 6 iunie, cel de pe strada Primăverii până pe 15 iulie, iar porţiunea de la Pod Metalurgie şi intersecţia cu Calea Chişinăului, până pe 15 august.

Celelalte tronsoane vor intra în şantier abia după vacanţa elevilor, respectiv după 20 iunie. Primăria a analizat şi stadiul lucrărilor de la pasajul din Fundaţie. Primarul Nichita a primit asigurări de la constructori că mai multe echipe vor fi mobilizate de săptămâna viitoare şi vor începe asfaltări pe strada Elena Doamna, zona Târgu Cucu, inclusiv lucrările restante de la nivelul trotuarelor. Termenul final al lucrărilor a rămas tot data de 15 august.

Comentarii