Contador vrea să-şi facă echipă

miercuri, 17 februarie 2016, 02:43
2 MIN
 Contador vrea să-şi facă echipă

 Ciclistul spaniol va pedala pentru acest proiect numai dacă va putea face faţă marilor curse

 
 
Alberto Contador, liderul echipei Tinkoff până la sfârşitul anului 2016, intenţionează să-şi lanseze propria echipă profesionistă de ciclism în 2017, în cadrul căreia spaniolul nu exclude să evolueze, potrivit unei declaraţii făcute ieri.
Fără căzături sau accidentări, anul 2016 se anunţă ca ultimul în pluton pentru ciclistul madrilen (33 ani), care vizează Turul Franţei şi Jocurile Olimpice de la Rio în această vară şi care întotdeauna a repetat că vrea să se retragă când este la vârf.  Însă Contador, a cărui fundaţie sponsorizează de trei ani echipe de tineri (juniori şi tineret), nu exclude ideea de a-şi continua plăcerea de a pedala în cadrul unei noi structuri pe care să o pună singur pe picioare.
”Am două opţiuni în cap: una este să continui dacă înregistrez un regres în Le Tour, ca în 2014, şi alta să lansez o echipă profesionistă”, a explicat rutierul, triplu laureat în Vuelta (2008, 2012, 2014) şi dublu câştigător în Giro (2008, 2015). Un proiect care are şanse mari de succes, potrivit dublului câştigător al Turului Franţei (2007, 2008).  ”Această a doua opţiune prinde din ce în ce mai mult consistenţă, însă este complicat. Este nevoie (…) de o echipă care prezintă garanţii maximale pentru a alerga la cel mai înalt nivel. Asta implică un buget foarte ridicat”, a adăugat Contador. El a estimat la circa 15 milioane euro bugetul mediu pentru o echipă de nivel World Tour (prima divizie). Competitor înnăscut, Contador a indicat că el nu ar putea alerga cu această nouă echipă decât dacă ea este competitivă în Turul Franţei. În caz contrar, intenţionează să lanseze o echipă fără însă ca el să facă parte din efectiv, mulţumindu-se cu un rol de conducător şi de ambasador.  ”Dacă ea nu mă poate ajuta la cel mai înalt nivel, nu va fi interesant pentru mine”, a adăugat spaniolul, declarându-se impresionat de efectivul 2016 al echipei Sky a britanicului Chris Froome. ”Nicio altă echipă nu este la nivelul lor. Ei pot alinia aproape două echipe complete pentru Turul Franţei”, a comentat Contador, care va fi unul din rivalii lui Froome în luna iulie.
 
 
 

Comentarii