Continuă căderea gravitaţională

marți, 26 mai 2015, 01:44
3 MIN
 Continuă căderea gravitaţională

CSMS  a jucat execrabil şi la Târgu Jiu şi se poate reabilita numai printr-o dăruire exemplară în meciul cu Steaua

 
CSMS Iaşi este de nerecunoscut după ce şi-a asigurat prezenţa în Liga I de fotbal şi în sezonul viitor. Duminică, la Târgu Jiu, echipa ieşeană a bifat un nou meci dezastruos, eşecul din runda a XXXII-a, 0-3, în Copou, contra CFR Cluj, fiind urmat de o nouă înfrângere aspră, 2-5 pe terenul “pandurilor”.
Mai dureros decât scorul este modul în care s-a prezentat trupa pregătită de Nicolo Napoli. După 20 de minute în care, practic, nu s-a jucat fotbal, oaspeţii s-au întrecut în gafe de tot felul, lipsa determinării şi a oricărui chef de fotbal făcând să se ajungă la 5-0 în minutul 70. Iar scorul a fost blând dacă ţinem cont de ceea ce s-a întâmplat pe teren, gazdele având şi două bare şi alte ocazii importante. Iaşul nu s-a întors ferfeniţă din Gorj doar pentru că Pandurii s-a arătat foarte îngăduitoare pe final, cele două goluri reuşite de moldoveni (la singurele încercări cadrate, după ce, în prima repriză, Iaşul nu a avut niciun şut spre poartă!) aducând proporţiile eşecului la dimensiuni pământene.
Un astfel de rezultat nu trebuie explicat prea mult, mai ales că echipa a fost o apă şi-un pământ, în ciuda plusurilor ce pot fi trecute în dreptul lui Boiciuc şi Enescu. Trist pentru ieşeni este că o evoluţie precum cea de duminică a aruncat îndoieli legate de corectitudinea exprimării lor, riscul umbririi unui retur fabulos, risc anticipat după meciul cu CFR, crescând şi mai mult. Cum ultima impresie contează des, mai ales în fotbal, CSMS are însă şansa de a termina onorabil acest sezon joi, când în Copou va urca FC Steaua Bucureşti. Pentru aceasta, ultimele două partide trebuie şterse cât mai repede din memorie, dăruirea (poate factorul esenţial al salvării de la retrogradare) arătată până la apariţia scurtcircuitelor din ultima perioadă fiind o condiţie sine qua non pentru ca Iaşul să iasă cu fruntea sus din campionat.
Biletele de intrare la duelul dintre CSMS şi Steaua costă 20 de lei la peluze, 40 lei la tribunele A şi B, 60 lei la tribunele 0A şi 0B şi 100 lei la tribuna 0. Tichetele vor fi vândute marţi şi miercuri, între orele 10 şi 16, şi joi, începând cu ora 10 şi până la ora startului partidei, 20. 
 
 
CSMS-catalog
 
Caparco (4,5) – nu are vină la cele cinci goluri încasate, a parat patru şuturi, două dintre ele foarte periculoase.
Mihalache (3) – nu a fost în joc, l-a scos din ofsaid, la primul gol, pe Mrzjlak.
Plămadă (3) – a provocat două penaltiuri.
Ciucă (3) – multe erori.
Ţigănaşu (3,5) – dificultăţi majore.
Bosoi (4) – puţine încercări.
Creţu (4) – dezordonat.
Enescu (5) – a înscris un gol frumos.
Ciucur (4) – realizări puţine.
L. Mihai (4) – nu a contat.
Golubovic (4) – nesprijinit, s-a zbătut fără rezultate.
Coşereanu (4) – haotic.
Boiciuc (5) – a înscris un gol.
Olah (4) – a jucat puţin.
 

Comentarii