Cu ce se confruntă medicii. Un tânăr s-a automutilat după o ceartă cu tatăl său

miercuri, 08 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Cu ce se confruntă medicii. Un tânăr s-a automutilat după o ceartă cu tatăl său

În ultimele două zile de sărbătoare, paramedicii SMURD au salvat viaţa unei femei opărite cu compoziţia de la răcituri şi a unui tânăr care şi-a tăiat faţa şi mâinile în semn de protest faţă de tatăl său cu care abia se certase.

Primul pacient, o gospodină din Miro­neasa, a fost preluat de echipajul SMURD şi transportată în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ în seara de Bobotează, după ce femeia care pregătea compoziţia pentru piftie a scăpat într-un moment de neatenţie vasul în care a făcut opăreala peste picioarele sale. „Pacienta a fost adusă în stare gravă la spital. Ea are arsuri de gradul al II-lea şi al-III-lea pe 35% suprafaţa corporală. Membrele inferioare şi mai ales coapsele sunt cele afectate în urma incidentului“, a precizat conf.dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD. Acum, pacienta este internată şi supravegheată în Clinica de Chirurgie Plastică a spitalului.

Pe de altă parte, dacă primul pacient a fost victima unei neatenţii, celălalt a ales singur să se mutileze. Astfel, ieri un apel la 112 anunţa că un tânăr de 25 de ani s-a tăiat pe faţa şi pe mâini, provocându-şi răni multiple. Bărbatul s-a certat anterior cu tatăl său, iar ca să se răzbune pe situaţie a ales să-şi facă mai multe tăieturi cu o lamă. „Pacientul a fost adus în UPU cu plăgi autolitice, iar după ce a primit îngrijirile de urgenţă a refuzat să rămână internat“, a mai explicat conf.dr. Diana Cimpoeşu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii