Cu cine votează Iaşul la alegerile FRF

miercuri, 05 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Cu cine votează Iaşul la alegerile FRF

Grupările aflate pe orbita primarului Gheorghe Nichita nu s-au hotărât încă până aseară ce candidat vor susţine

 

 
Condamnarea definitivă a lui Gică Popescu i-a bulversat pe mulţi dintre cei care vor vota astăzi noul preşedinte al FRF. Printre cei afectaţi se numără şi reprezentanţii cluburilor şi asociaţiilor ieşene aflaţi pe orbita primarului Iaşului, Gheorghe Nichita (CSMS Iaşi, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Iaşi, Liceul cu Program Sportiv Iaşi, Navobi Iaşi şi CSM Paşcani), care anunţase public că îl susţine pe Popescu. Aseară, la ora închiderii ediţiei, cele cinci entităţi erau încă în aşteptarea unui semnal de la Nichita cu privire la redirecţionarea voturilor. Celălalt vot din judeţul Iaşi, al Ştiinţei Miroslava, se va duce spre Răzvan Burleanu.
Aseară, mai multe scenarii erau ţesute cu privire la alegerile de astăzi. Printre acestea se numără susţinerea lui Gheorghe Chivorchian de către actuala conducere a Federaţiei, în schimbul conservării unor poziţii şi avantaje de către garda veche ori încercarea amânării alegerilor pentru pregătirea unei noi candidaturi, agreate de echipa condusă de Mircea Sandu, Anghel Iordănescu fiind numele avansat. Discuţiile s-au prelungit în această noapte, influenţele politice nefiind deloc de neglijat. Aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile pentru şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, şi la FRF factorul politic a susţinut din plin un candidat, Gică Popescu fiind preferatul USD. În condiţiile în care varianta Popescu a picat, liderii USD căutau aseară soluţii pentru plasarea unui om în fruntea celui mai important for al fotbalului românesc.
În cazul în care nu va apărea nicio amânare, lupta pentru funcţia de preşedinte al FRF se va da între Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu, primii trei fiind cotaţi ca favoriţi.
Interesant este faptul că, deşi nu votează astăzi, CSMS fiind reprezentată de preşedintele Comitetului Director, Leonida Antohi, preşedintele executiv al clubului ieşean, Florin Prunea, este prezent în Bucureşti, unde-i face campanie lui Vasile Avram. Un alt ieşean implicat în campania unui candidat este directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Ciprian Paraschiv, care va activa în echipa lui Burleanu, în cazul în care şeful Federaţiei Europene de Minfotbal va fi ales preşedinte al FRF.
 

 

Comentarii