Cu motoarele au ralenti

vineri, 12 iunie 2015, 01:43
4 MIN

19 fotbalişti au fost prezenţi la reunirea CSMS Iaşi, între aceştia numărându-se cele două noutăţi, Vasile Gheorghe şi Takacs, dar şi jucători pe care nu se va conta în sezonul viitor. Au lipsit antrenorul Nicolo Napoli şi jucătorii Creţu, Caparco, Mitic şi Grahovac, doar ultimii doi fiind învoiţi. Voicu şi-a prelungit contractul cu CSMS


CSMS Iaşi s-a reunit ieri dimineaţă, după “cea mai scurtă vacanţă din cariera mea”, aşa cum a anunţat Branko Grahovac, care nu a participat la primul antrenament de după vacanţă, portarul sârb fiind obosit după ce a plecat abia miercuri spre România. În condiţiile în care nici Voicu, Bădic şi Böle, toţi având cu probleme medicale, nu s-au antrenat, dintre cei 19 jucători prezenţi la arena din Copou au efectuat alergări doar Grecu, Bosoi, Mihalache, Ciucă, Ţigănaşu, Enescu, L. Mihai, Olah, Coşereanu, Crenganiş, Boiciuc, Chelaru, Moisi, Takacs (“U” Cluj) şi V. Gheorghe (FC Olt), ultimul, care a semnat ieri pe un an cu CSMS, cu opţiune de prelungire pe încă unul.
Mai mulţi dintre aceştia nu vor rămâne însă la CSMS. Lui Olah, L. Mihai şi Coşereanu nu li s-au prelungit contractele, care expiră la sfârşitul lunii, Takacs e în probe, situaţia jucătorilor tineri va fi clarificată după campania de transferări. De la reunire au absentat Creţu, Caparco, Mitic şi Golubovic, care sunt aşteptaţi astăzi în Iaşi. Dintre aceştia, doar sârbii au fost învoiţi, deoarece Mitic şi-a botezat copilul, iar Golubovic s-a căsătorit. Caparco a anunţat că a pierdut avionul spre România, iar Creţu va fi, foarte probabil, sancţionat. “Eu mi-am lăsat copilul acasă, am venit la Iaşi, la reunire, din respect faţă de colegi, deşi ştiam că nu mă pot antrena, iar Creţu a lipsit. Cred că va plăti pentru asta” a spus căpitanul de echipă, Ionuţ Voicu, care şi-a prelungit ieri contractul cu Iaşul. “Voicu a semnat un contract pe doi ani cu noi, la sfârşitul primului an ambele părţi având dreptul de a rediscuta înţelegerea” a spus  preşedintele clubului, Florin Prunea.
 
 
Se întoarce Viveiros?
Şedinţa de pregătire de ieri a fost condusă de antrenorul secund Adrian Kereszy şi antrenorul de portari Benone Dohot. Antrenorul principal, Nicolo Napoli, va lipsi şi astăzi, data reîntoarcerii tehnicianului nefiind încă sigură. Contractul preparatorului fizic Cezar Honceriu a expirat, situaţia acestuia urmând a fi clarificată zilele următoare.
Tot în aceste zile e aşteptată şi limpezirea situaţiei preşedintelui executiv, Florin Prunea. În urma discuţiilor purtate de acesta cu primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, şansele ca fostul internaţional să rămână la Iaşi şi după 17 iulie, când îi expiră contractul, au crescut foarte mult, cererile preşedintelui urmând a fi satisfăcute. În atare condiţii, Prunea a intensificat ieri dialogurile cu fotbaliştii cu care s-au purtat tatonări în ultima perioadă, printre aceştia numărându-se Răzvan Tincu (FC Botoşani), Cosmin Frăsinescu (CSU Craiova), Nuno Viveiros (“U” Cluj), Azdren Llullaku (Gaz Metan Mediaş) şi Sabrin Sburlea (Hansa Rostock).
 
 
Primele declaraţii, la reunire
Adrian Kereszy : “Domnul Napoli a stabilit programul de pregătire pentru zilele următoare. Chiar dacă vacanţa a fost scurtă, trebuie să ne pregătim bine, pentru a nu mai avea startul din sezonul trecut. Timpul este scurt, trebuie să muncim cu responsabilitate, iar jucătorii noi, care vor veni, trebuie să se integreze repede”.
Vasile Gheorghe: “Am ales Iaşul pentru că aici e stabilitate financiară, au avut rezultate bune anul trecut, iar antrenor este domnul Napoli, cu care am mai lucrat la Astra şi Craiova, şi care m-a sunat să vin la Iaşi. Mi-era dor de Liga I. Sper să mă integrez repede şi să ajut echipa”.
Rareş Takacs: “Sper ca problemele pe care le-am avut în ultima perioadă şi care m-au făcut să mă antrenez singur în ultimele şase luni să nu se simtă, să revin repede la o formă fizică bună şi să rămân la Iaşi”.
Branko Grahovac: “Am avut oferte în această perioadă, e şi normal, cred, după evoluţiile din retur. Steaua nu a vorbit cu mine direct, poate cu impresarul. Eu însă, sper să găsim cea mai bună soluţie pentru a rămâne la Iaşi”.
Ionuţ Voicu: “Îmi doresc să repetăm perioada din retur, să nu mai greşim ca în prima parte a campionatului, cei noi să se adapteze rapid, pentru a obţine rezultate bune într-un campionat care va fi şi mai dificil. Sper să fim în continuare susţinuţi, pentru că, aşa cum am mai spus, echipa asta nu e a domnului primar, ci a Iaşului”.
 
 

Comentarii