Cutremurul din Nepal a făcut o „victimă” la Iaşi. Singurul student nepalez de la UMF a renunţat la studii

marți, 05 mai 2015, 01:51
1 MIN
 Cutremurul din Nepal a făcut o „victimă” la Iaşi. Singurul student nepalez de la UMF a renunţat la studii

Un  student din Nepal, înmatriculat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, a fost nevoit să ceară încetarea studiilor pentru a se putea întoarce în ţara sa, care a fost devastată de cutremurul de luna aceasta, pentru a avea grijă de familia sa.

Conform informaţiilor oferite de conducerea universităţii, el ar fi singurul student de această naţionalitate de la UMF. Nepalezul era înmatriculat în ultimul an de studiu la Facultatea de Medicină Dentară şi peste două luni urma să-şi susţină teza de licenţă, însă problemele de acasă l-au împins să-şi încheie mai repede studiile. „Tânărul a depus o cerere de întrerupere a studiilor ca să poată pleca, pentru că nu ştia ce s-a întâmplat cu familia sa în urma cutremurului. Aceasta a fost aprobată de către Biroul Senat şi acesta a plecat deja acasă“, a declarat prof.dr. Ileana Cornelia Cojocaru, prorector responsabil cu studii universitare, ciclul de studii învăţământ fundamental.

Situaţia studentului este în prezent incertă, neştiindu-se dacă va mai putea reveni pentru a-şi continua studiile şi pentru a le definitiva, susţinându-şi examenele şi proiectul de diplomă. Cazul a ajuns în atenţia conducerii universităţii, care a precizat că aşteaptă ca tânărul să ia din nou legătura cu UMF Iaşi pentru a vedea cum se poate proceda în continuare.

 

 

 

Comentarii